Vijesti Kultura i obrazovanje Deretić održao predavanje o novim istraživanjima o Srbiji u antičkom periodu

Deretić održao predavanje o novim istraživanjima o Srbiji u antičkom periodu

1

Istoričar i publicista Jovan I. Deretić održao je sinoć u Centru za kulturu predavanje na temu “Antička Srbija – zabranjena Srbija” u okviru kojeg je govorio o doseljavanju Srba na Balkan, o istoriji Srba i Rusa, te o Srbici kao istoriji pismenosti.

Radi se o jednom opštem istorijskom predavanju koje ima za cilj da zainteresovane upozna sa ključnim događajima koji su promijenili tok istorije, naglasio je predavač.

Posljednja istraživanja u izraelskom gradu Aškelonu, starom feničanskom gradu, otkrila su veliki broj iskorijskih predmeta na kojima su se nalazili natpisi za koje su utvrdili da se radi o, kako su nazvali, slovenskom jeziku, a kako tada nisu postojali Sloveni, smatram da se radi o srpskom jeziku. Više od 20 svjetskih naučnika je potvrdilo tu činjenicu, što je još jedan od dokaza da je seoba Slovena zapravo istorijski netačna, rekao je Deretić.

Kako su Grci preuzimali od Feničana i Krićana, tako se i antička civilizacija zasniva na osnovi koja ima slovensku osnovu, poentirao je Deretić.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Za ovog nazovi istoricara je vec odavno poznato da je psihicki veoma upitnog zdravlja. Covjek ima veoma izrazene simptome psihiche poremecenosti ili izigrava klovna. Price koje on pokusava servirati svojim slusaocima su u najmanju ruku smijesne. Tvrdio je cak i da su Njemci ustvari Srbi. Covjek je jednostavno nenormalan. Ko li takve bolesnike dovodi u Derventu?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here