Vijesti Kultura i obrazovanje Dervenćani predstavili “Kalenderovački sir” i rukotvorine

Dervenćani predstavili “Kalenderovački sir” i rukotvorine

0

Derventski proizvođači „Kalenderovačkog sira“, porodice Stanić i Vidić, te izrađivači ikona Marinko Dumanić, tapiserija Ratko Pećić i rukotvorina Kata Stupar predstavili su tokom proteklog vikenda (12. i 13. decembra) svoje proizvode na Šestom sajamu pčelarske opreme, zdrave hrane i korparstva pod nazivom “Dobrodošli u Posavinu”, koji je okupio 48 izlagača iz zemlje i regiona.

dervencani predstavili kalenderovacki sir 1

Proizvođač „Kalenderovačkog sira“ Nevenka Stanić iz Donjeg Detlaka rekla je da svake godine učestvuje na ovom sajmu, a nije propustila nijedan.
– Svake godine ovdje je sve bolja i bolja sajamska atmosfera, a i sve je veći broj izlagača. Svake godine na sajmu prodam veće količine „Kalenderovačkog sira“, a ove godine samo za jedan dan sam prodala 40 sireva, dodala je Stanićeva.

Sajam je otvorila direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović, koja je istakla značaj ovakvih manifestacija za turizam u Srpskoj.

– Ova manifestacija napredovala je u protekle dvije godine i ja bih je nazvala velikim posavskim sajmom zdravlja, kaže Jovanovićeva. Ona je naglasila da je najvažnije da izlagači svoje proizvode prodaju i da se manifestacija omasovi dolaskom većeg broja turista.

Organizator sajma je JU Turistička organizacija opštine Šamac u saradnji sa Opštinom Šamac, a pokrovitelj je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Dervenćani predstavili rukotvorine Dervenćani predstavili ručno izrađene ikone

*kliknite na sliku za veći prikaz

Turistička organizacija opštine Derventa

PODIJELI