Vijesti Magazin Dervenćanin Miloš Škrga najbolji barmen na ovogodišnjem „Gentleman Sour by Gentleman Jack“...

Dervenćanin Miloš Škrga najbolji barmen na ovogodišnjem „Gentleman Sour by Gentleman Jack“ takmičenju

0

Dervenćanin Miloš Škrga proglašen je za najboljeg barmena u 2023. godinu na vrhunskom „Gentleman Sour by Gentleman Jack“ takmičenju održanom u mostarskom clubu “Charlie” krajem prošlog mjeseca.

Među takmičarima iz čitave Bosne i Hercegovine, Škrga je najbolje ocijenjen od strane žirija kojeg su sačinjavali Oliver Krešić, menadžer „Jack Daniel’s“ za Bosnu i Hercegovinu, Denis Memić, vlasnik MD barmenske akademije iz Sarajeva i Igor Nuždić, prošlogodišnji nositelj titule najboljeg. Igor Vranješ i Željko Galić su zauzeli drugo i treće mjesto.

„Gentleman Sour by Gentleman Jack“ nije samo takmičenje, već pravo barmensko remek-djelo, prvo ovakvog tipa u BiH, navode organizatori.

– Takmičari su izazvani stvaranjem autentičnog prizvuka klasičnom whiskey souru, koristeći Gentleman Jack. Njihova umijeća u pripremi i miješanju pića, te posluživanju na jedinstven način, demonstrirala su da su istinski virtuozi svog zanata. Natjecanje, čiji je sjaj privukao istinske majstore miješanja pića i one koji teže postati takvi, predstavljalo je vrhunsku scenu barmenskog umjetničkog izraza. Njegov izuzetni talenat i virtuoznost doveli su ga do vrha, kreirajući najkreativniji i najbolji Gentleman Sour, naglasili su organizatori.

Tri najbolja barmena osvojila su vrijedne nagrade i vrhunsku edukaciju.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here