Vijesti Magazin Dervenćanin Milovan Marjanović ponosni je vlasnik savršeno očuvanog “fiće” – VIDEO

Dervenćanin Milovan Marjanović ponosni je vlasnik savršeno očuvanog “fiće” – VIDEO

0

Vrijeme mu ništa ne može. I dan-danas, za njim se svako okreće.

Posljednji model “zastava 750” popularniji kao “fićo” proizveden je daleke 1985. godine, ali i poslije decenija i decenija i danas krstari drumovima, čemu svjedoči primjerak iz Dervente.

Perfektno očuvanog “fiću”, koji je zaista rijetkost posljednjih godina na ulicama, ulovili smo u Velikoj Sočanici. Ponosni vlasnik je Milovan Marjanović. Starine obožava, a kaže da ih od davnina voli i čuva.

“Fićo” je osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka bio jedan od najpopularnijih automobila u tadašnjoj Jugoslaviji. Ovaj mali, ali veoma koristan automobil, proizvodila je “Crvena zastava” u Kragujevcu po licenci italijanskog “Fijata”.

Prvi “fića” proizveden je u “Zastavi” 18. oktobra 1955, a posljednji u novembru 1985. godine. Tokom trideset godina proizvedeno je preko devesto dvadeset hiljada primjeraka ovog automobila.

TV K3

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here