Vijesti Magazin Dervenćanin Milovan Marjanović ponosni je vlasnik savršeno očuvanog “fiće” – VIDEO

Dervenćanin Milovan Marjanović ponosni je vlasnik savršeno očuvanog “fiće” – VIDEO

0

Vrijeme mu ništa ne može. I dan-danas, za njim se svako okreće.

Posljednji model “zastava 750” popularniji kao “fićo” proizveden je daleke 1985. godine, ali i poslije decenija i decenija i danas krstari drumovima, čemu svjedoči primjerak iz Dervente.

Perfektno očuvanog “fiću”, koji je zaista rijetkost posljednjih godina na ulicama, ulovili smo u Velikoj Sočanici. Ponosni vlasnik je Milovan Marjanović. Starine obožava, a kaže da ih od davnina voli i čuva.

“Fićo” je osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka bio jedan od najpopularnijih automobila u tadašnjoj Jugoslaviji. Ovaj mali, ali veoma koristan automobil, proizvodila je “Crvena zastava” u Kragujevcu po licenci italijanskog “Fijata”.

Prvi “fića” proizveden je u “Zastavi” 18. oktobra 1955, a posljednji u novembru 1985. godine. Tokom trideset godina proizvedeno je preko devesto dvadeset hiljada primjeraka ovog automobila.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here