Vijesti Društvo Dervenćanka od flaša i starih novina pravi lijepe ukrase – VIDEO

Dervenćanka od flaša i starih novina pravi lijepe ukrase – VIDEO

1

Dervenćanka Antonia Pašalić svoje slobodno vrijeme, pored brige za domaćinstvo i dvoje djece, koristi za jedan zanimljiv hobi. Naime, već nekoliko mjeseci od starih novina i staklenih flaša nastaju neobične ukrasne figure, savršeni pokloni za sve prilike. U svom radu, pored novina i flaša, Antonija koristi tonere, ljepilo i boju za beton.

– Sve počinje skupljanjem starih novina, čije listove potom bojim i od njih pravim štapiće. Takvi štapići se motaju u krug, da bi se obložilo dno, a potom se nastavlja ukrašavanje ostatka flaše. Za izradu jedne potrebno je oko četiri sata, kaže Antonia.

A ovakvi radovi nisu samo lijepi, već imaju još jednu korisnu ulogu.

– Najvažnije je da iskoristimo stare papire i napravimo nesto lijepo, a ne da ga bacamo po ulici i prljamo ovako lijep grad, dodaje.

Ovako ukrašena flaša košta 13, a ako je tu i ukrasni stalak, onda je ukupna cijena 17 maraka. Ako bi bilo dovoljno potražnje, kako kaže, hobi bi voljela pretvoriti u nešto ozbiljnije.

Derventa Cafe/Video Elta TV

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here