Vijesti Društvo Derventa formira još jedan karantin, period kućne izolacije ističe za veći broj...

Derventa formira još jedan karantin, period kućne izolacije ističe za veći broj lica

0

Nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije komandant štaba Milorad Simić naglasio je da je opredjeljenje ovog tijela da se formira još jedan prostor za izolaciju i smještaj lica koja iz inostranstva dolaze u Derventu, pored terapijskog centra “Izvor” i centra “Budućnost”.

On je poručio da nema mjesta za zabrinutost, ali da je i dalje potrebna ozbiljnost i disciplinovanost građana, koja je za sada na visokom nivou.

Pred nama je sada izazov da formiramo prostore za smještaj i pozitivnih i negativnih lica, koje će po posljednoj republičkoj odluci sada biti smještane u lokalne zajednice iz kojih dolaze, i ja sam uvjeren da će i to biti organizovano na najvišem nivou. Svi koji su negativni biće u bezbijednom okruženju, a svi koji budu čekali rezultate neće biti smještani sa njima, tako da će biti potpuno sigurni. Ne znajući koliki broj ljudi možemo očekivati u narednom periodu, mi smo pristupili formiranju novih kapaciteta za smještaj osoba i to u svadbenom salonu „Dvor“, u prostoru većem od 800 kvadrata. Očekujemo da će i tu biti dobri uslovi kao i u terapijskom centru „Izvor“, tako da će korisnici imati vodu, kupatila, sanitarne čvorove, visoku higijenu, tri obroka, a dobiće i po 14 maski za svaki dan boravka, rekao je Simić

On je apelovao osobama smještenim u kućne izolacije da poštuju uputstva i budu disciplinovani, a svima drugima da smanje broj socijalnih kontakata. Najavio je i održavanje skupštinskog zasjedanja čim budu stvorene pretpostavke.

Epidemiolog derventskog Doma zdravlja Milena Đujić Bjegović naglasila je da se u Derventi pod nadzorom nalaze 543 osobe, od kojih će stotinjak, koji su u dobrom zdravstvenom stanju, već tokom današnjeg dana biti kontaktirano i otpušteno zbog proteka 14-dnevne izolacije.

Opšte epidemiološko stanje u Derventi je zadovoljavajuće, a u prilog tome govori i činjenica da Derventa ima samo jednog pacijenta koji je obolio od infekcije novim korona virusom. Tom pacijentu uskoro će isteći predviđeno vrijeme za boravak u karantinu u Banjaluci, ponovo će biti testiran i nadamo se da će biti potpuno oporavljen. Testirali smo 9 osoba, dok je na graničnim prelazima testirano još 17 lica od kojih je 14 negativno, a za 3 se čekaju rezultati testiranja. Najbitnije da se građani pridržavaju uputstava koja dobijaju od institucija i stručnih službi, zaključila je Đujić Bjegović.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here