Vijesti Društvo Direktor Doma zdravlja Mirko Šaran o nedostatku pedijatara

Direktor Doma zdravlja Mirko Šaran o nedostatku pedijatara

0

Javnost Dervente, a posebno roditelji, bili su ogorčeni činjenicom da je jedno vrijeme u derventskom Domu zdravlja bio angažovan jedan pedijatar.

Kako je na 1.500 derventskih mališana ambulanta radila samo u prvoj smjeni, mnogi su bili prinuđeni da pomoć potraže u zdravstvenim ustanovama u Doboju ili Banjaluci.

Ipak, na 26. sjednici Skupštine opštine Derventa direktor Doma zdravlja Mirko Šaran, prilikom rasprave o radu ove zdravstvene ustanove, otkrio je da će od 1. aprila biti zaposlen još jedan pedijatar.

Što se tiče pedijatra, problem je riješen i od ponedjeljka ćemo u Derventi imati dva pedijatra, kao i treće, alternativno rješenje, specijalistu urgentne medicine. Prema tome, Dervenćani ne trebaju o tome da brinu o tome u dogledno vrijeme, poručio je Šaran.

On je prilikom skupštinske rasprave istakao da nisu tačne glasine da se radi o doktoru koji je pred penzijom, kao i da će, ako ne bude napretka po pitanju Porodilišta, doktor koji je trenutno na specijalizaciji za anesteziologa tu specijalizaciju zamijeniti pedijatrijom, čime će i ovaj problem biti riješen dugoročno.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code