Vijesti Društvo Dobro će zimu dočekati u stambenom kontejneru

Dobro će zimu dočekati u stambenom kontejneru

0

Dobrivoju Tutnjeviću iz derventskog sela Donji Detlak danas je dopremljen stambeni kontejner koji je donirao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, tako da će Dobro zimu dočekati u boljim uslovima nego u trošnoj kućici.

Tutnjević je živio sam u neuslovnoj kući bez vode, a početkom godine humanitarna organizacija “Mali anđeo” je pokrenula akciju za pomoć, kojoj se odazvao i premijer Republike Srpske.

Stambeni kontejner danas su na Tutnjevićevo imanje prevezli i postavili pripadnici Republičke uprave civilne zaštite.

Predstavnik ove uprave Slaviša Vučkovac rekao je da je stambeni kontejner površine oko 18 metara kvadratnih i da sadrži kuhinju, mokri čvor, priključke za vodu i sve druge instalacije.

Mještanin Donjeg Detlaka i jedan od učesnika humanitarne akcije Mladen Todorić se zahvalio Udruženju “Mali anđeo” i predsjedniku Saši Ikiću koji su bili pokretači ove akcije.

Veliku zahvalnost dugujemo i Kabinetu predsjednika Vlade Srpske što je prepoznao važnost rješavanja stambenog problema našeg komšije Dobrivoja. Zahvalnost dugujemo i Sportskom centru Derventa koje je prihvatilo da kontejner bude kod njih do konačne realizacije, kao i Nenadu Railiću koji je izlio “stope” na koje je kontejner postavljen, te Darki Dokiću koji je bagerom uradio pristupni put, rekao je Todorić.

On je naveo da je Dobrivoje Tutnjević dobar čovjek kojem je neophodna pomoć drugih ljudi, te da će potruditi da mu narednih dana bude obezbijeđen i priključak za vodu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here