Vijesti Društvo Dom zdravlja: Izvještaj o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Derventi

Dom zdravlja: Izvještaj o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Derventi

0

Zaključno sa 19. majem u Derventi je na novi korona virus testirano 361 osoba, a pozitivno je bilo njih 47, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

Ukupno četrnaest zaraženih osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a dvoje izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, kažu u Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu.

Od ukupnog broja lica (47) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

Nakon što je pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona juče stavljeno 4, a otpuštena 55 osoba, pod nadzorom se nalaze ukupno 192 osobe.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here