Vijesti Društvo Dom zdravlja: Izvještaj o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Derventi

Dom zdravlja: Izvještaj o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Derventi

0

Zaključno sa 19. majem u Derventi je na novi korona virus testirano 361 osoba, a pozitivno je bilo njih 47, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

Ukupno četrnaest zaraženih osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a dvoje izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, kažu u Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu.

Od ukupnog broja lica (47) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

Nakon što je pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona juče stavljeno 4, a otpuštena 55 osoba, pod nadzorom se nalaze ukupno 192 osobe.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here