Vijesti Društvo Dom zdravlja: Epidemiološka situacija u Derventi zaključno sa 16. majem

Dom zdravlja: Epidemiološka situacija u Derventi zaključno sa 16. majem

0

Zaključno sa 16. majem (20 časova) u Derventi je na novi korona virus testirano 359 osoba, a pozitivno je bilo njih 47, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

Juče je potvrđena infekcija korona virusom kod još jednog lica iz Dervente. Radi se o osobi starije životne dobi koja je u aprilu bila na bolničkom liječenju u bolnici u Doboju.

Prije tri dana potvrđena je infekcija korona virusom i kod člana njene porodice. Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa preduzela je sve neophodne radnje u cilju sprečavanja širenja infekcije. Sva lica koja su članovi porodice oboljelog lica naveli kao kontakte su stavljena pod zdravstveni nadzor i nalaze se u kućnoj izolaciji. Oboljela osoba je upućena na bolničko liječenje u bolnicu u Doboju, stoji u saopštenju.

Od ukupnog broja zaraženih 34 ima prebivalite u Derventi, dok 13 oboljelih čine korisnici i zaposleni doma za starije iz drugih opština.

Ukupno devet zaraženih osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a jedno izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, kažu u Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu.

Od ukupnog broja lica (47) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

Nakon što je pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona juče stavljeno 39, a otpuštene 2 osobe, pod nadzorom se nalaze ukupno 232 osobe.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here