Vijesti Društvo Donosimo najnovije cijene putarina na auto-putevima

Donosimo najnovije cijene putarina na auto-putevima

0

Vlada Republike Srpske usvojila je prošle sedmice Uredbu u o visini putarine kojom se utvrđuje visina putarine za korišćenje autoputa po klasama vozila, te način i sredstva plaćanja putarine, stoji na sajtu Vlade Republike Srpske.

Prema ovoj uredbi naplata putarine za otvoreni sistem naplate vrši se po klasama vozila, za izgrađenu dionicu autoputa Banja Luka – Gradiška na naplatnom mjestu Jakupovci i iznosi 2,5 konvertibilne marke za putnička vozila bez prikolice, odnosno prvu klasu vozila.

Naplata putarine za zatvoreni sistem naplate, vrši se po klasama vozila za izgrađeni auto-put „9. januar”, dionica Banja Luka – Doboj na naplatnim mjestima Mahovljani, Laktaši, Drugovići, Prnjavor i Kladari. Cijena putarine po zatvorenom sistemu zavisi od dužine pređene dionice i za putničko vozilo, odnosno vozila prve klase, iznosi za pređenu dionicu od Banje Luke do Prnjavora četiri konvertibilne marke, odnosno za dionicu od Banje Luke do Doboja sedam konvertibilnih maraka.

U iznos putarine uračunat je porez na dodatnu vrijednost (PDV). Putarina se može plaćati u konvertibilnim markama i efektivnim stranim novcem, gotovinskim plaćanjem, pretplatom i bankovnim karticama. Takođe, putarinu je moguće plaćati i putem uređaja za automatsko plaćanje putarine (TAG uređaj), a cijenu ovog uređaja, kao i popuste predviđenje za korisnike ovakvog vida plaćanja određuje Javno preduzeće „Autoputevi Republike Srpske”, stoji na internet stranici Vlade Republike Srpske.

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here