Vijesti Kultura i obrazovanje Dva sata dobre zabave: Kalinić i ekipa oduševili Dervenćane predstavom “Škola za...

Dva sata dobre zabave: Kalinić i ekipa oduševili Dervenćane predstavom “Škola za ljubavnike” – FOTO

1
Poziranje u sred predstave/Foto Nikola Kulaga

Brojni posjetioci derventskog Centra za kulturu sinoć su mogli uživati u duhovitoj predstavi „Škola za ljubavnike“ koju su odigrali dobro poznati glumac i voditelj Milan Kalinić, zajedno sa Milanom Vasićem, Jelenom Rakočević, Aleksandrom Cekić i Bojanom Stojčetovićem, ujedno režiserom i tekstopiscem predstave.

Priča se odvija u Italiji šezdesetih godina i prati par Alberta (Milan Vasić) i Marinu (Jelena Rakočević Cekić), koji su se pomalo otuđili u svojoj bračnoj kolotečini, te sveprisutnog i pomalo bezličnog prijatelja Tomaza (Milan Kalinić).

Sve je promijenila posjeta „profesora za ljubavnike“ Đovanija Trapatonija, kojeg je Alberto u nekom kafanskom druženju pozvao da ga poduči ljubavnim tajnama, dok je njegova Marina na višednevnom odmoru.

„Prvi časovi“ kreću sa pisanjem romantičnog pisma, prvobitno namjenjenog jednoj Tomazovoj simpatiji, koje zajedno sa cvijećem dospjeva u Marinine ruke. Željna avanture, ona pomisli da se radi o njenom nepoznatom obožavaocu Misteriju, sa kojim nastavlja da se dopisuje ne znajući da se radio o nikom drugom do – njenom mužu Albertu.

Od tada kreću komplikovane situacije koje donose niz komičnih scena, koje su, uz odličnu glumu, derventsku publiku zasmijale i zabavile tokom gotovo dva časa trajanja. Situaciju u kojoj se brak koji se već polako raspadao, Tomazo je na koncu pokušao da iskoristi rekavši Marini da je upravo on Misterijo, što je, naravno, kao i sve u predstavi, izazvalo potpuno zamršenu situaciju u kojoj je Marina ponovo otkriva ljubav prema mužu.

Glumačka ekipa se nakon predstave opustila u jednom derventskom kafiću, a to su iskoristili brojni Dervenćani da bi se sa njima, a naročito sa Milanom Kalinićem, fotografisali.

B. N. – Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here