Vijesti Društvo Novi slučaj zaraze virusom korona u Derventi

Novi slučaj zaraze virusom korona u Derventi

0

U posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 327 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 40 osoba u Republici Srpskoj, među kojima je i jedna iz Dervente.

Radi se o 22 muške i 18 ženskih osoba, od kojih je osam mlađe, 29 srednje i tri osoba starije životne dobi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Rogatice, sedam iz Ljubinja, šest iz Banjaluke, tri iz Gradiške, po dvije iz Bijeljine, Kotor Varoša, Teslića, Vlasenice i Prijedora i po jedna iz Doboja, Foče, Gacka, Trebinja i Zvornika.

Epidemiološka situacija u Derventi – 29. jun

Na osnovu izvještaja Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja zaključno sa 29. junom u Derventi su trenutno dvije osobe oboljele od infekcije izazvane korona virusom.

Zaključno sa ovim danom infekcija je potvrđena kod 65 lica,od toga kod 51 lica sa prebivalištem na području opštine.

Od ukupno oboljelih na području opštine 33 lica su potpuno izliječena, 13 lica je oporavljeno i nalaze se u kućnoj izolaciji, dok su tri lica preminula.

Tokom prethodna 24 časa nijedno lice nije stavljeno pod zdravstveni nadzor, iz zdravstvenog nadzora je izašlo 10 lica, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se još 21 lice.

Dana 29.06.2020.godine opštinska inspekcija i komunalna policija preventivno su djelovali u skladu sa Zaključkom o pridržavanju mjera nošenja zaštitnih maski i međusobnog rastojanja i okupljanja građana. Izvršeno je 18 kontrola, sačinjeno 18 priručnih lista, 3 zapisnika i 3 službene zabilješke.

Kontrolisano je i poštovanje naredbe o radnom vremenu trgovinskih i drugih objekata i ista se poštuje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here