Vijesti Kultura i obrazovanje Esej književnice Aleksandre Marilović nagrađen na konkursu “Mladi Dis”

Esej književnice Aleksandre Marilović nagrađen na konkursu “Mladi Dis”

0

Esej derventske književnice Aleksandre Marilović „Vladislav Petković Dis – vitez narodne ljubavi ili statua bijednog doba?” nagrađen je trećim mjestom na konkursu „Mladi Dis“ kojeg je organizovala Biblioteka Čačak.

Odluke žirija o dobitnicima nagrada objavljenje na predstavljanju manifestacije u Srpskom književnom društvu u Beogradu.

Za esej je specifično preplitanje biografskog i poetičkog aspekta pri tumačenju. Izdvojeni eseji pokazuju da se u Disovim stihovima još uvek pronalaze nove nijanse značenja koja obogaćuju već postojeću predstavu o Disovom stvaralaštvu, istakla je Marilovićeva.

Odluka žirija, kojeg su činili doc. dr Goran Korunović, doc. dr Mina Đurić i msr Aleksandra Sekulić, donijeta je jednoglasno nakon podrobnog razmatranja svih radova i razgovora.

Nagrade će biti uručene na svečanosti u Čačku.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here