Vijesti Društvo I Željani je potrebna naša pomoć – VIDEO

I Željani je potrebna naša pomoć – VIDEO

0

Učenici Hemijske škole iz Broda Željani Ristić potrebna je pomoć. Јoš sa tri godine ostala je trajni invalid, nakon povreda vratnog pršljena u saobraćajnoj nezgodi. Tri puta transplantirane su joj matične ćelije, i sada se oporavlja u novosadskoj Klinici za ortopediju.

Vedar duh, njena motivacija i dostignuća u regenerativnoj medicini vratili su osmijeh na lice djevojke, koja je uz pomoć terapeuta za svoj osamnaesti rođendan napravila prve korake.

Kada uzmemo u obzir da nisam mogla ni stabilno da sjedim, a sada mogu i da stojim, bez tuđe pomoći, napredak se vidi, kaže Ristićeva.

Cilj je da uz pomoć regenerativne medicine i vježbi Željana postane samostalnija. Najvažnije je da će ono što nervne ćelije sada zapamte biti trajno zabilježeno u njenom mozgu.

Cilj nam je da mozak naučimo da je sada nešto novo i da se ponaša sa jednim novim pravilima tako da kombinacijom ove dvije vrste liječenja mislim da je dalo vrlo dobre rezultate i značajne pomake kod djevojčice, navodi Dušan Marić sa poliklinike “ORTO MD”.

Aleksandar Kostić, fizioterapeut naglašava da je Željana pokazala da je uporna jer dođe na kliniku i mimo vježbi, da vježba za sebe, pojavi se svaki dan, ne želi da pravi pauzu dužu od mjesec dana.

Željani su pomagali mnogi humani ljudi širom Srpske, najviše Brođani i nevladina organizacija “ARGS”, ali da bi uspješno nastavila liječenje u Novom Sadu, neophodna su i dodatna sredstva.

1.560 evra otprilike košta dva mjeseca liječenja. Koliko će ono trajati, ne znam, dodaje Željana.

Najveća želja mlade djevojke jeste da ojača mišiće i nauči da hoda. Zato rehabilitaciju mora nastaviti.

Zbog toga i poziv dobrim ljudima da Željani pomognu, uplatom na njen žiro račun 5520271866789445 – Adiko banka.

RTRS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here