Vijesti Društvo I zvanično: Uskoro počinje asfaltiranje obnavljanje puta “Provalija – Tri kruške”

I zvanično: Uskoro počinje asfaltiranje obnavljanje puta “Provalija – Tri kruške”

4

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić potpisao je danas ugovor sa firmom “Geokop” o rekonstrukciji  puta  “Provalija – Tri kruške” u okviru projekta “Rekonstrukcija i sanacija glavnih putnih pravaca prema centrima mjesnih zajednica na području opštine Derventa”, kojim se obnavljaju putni pravci stariji od 30 godina.

Asfaltiranje puta “Dželinjak – Debela obala”, vrijedan 780.000 maraka, ranije je započelo, a sada je izvođač radova i zvanično uveden u novi posao koji će obaviti u roku od 40 dana.

Raskrsnica na “Provaliji”

I put koji zovemo “Provalija – Tri kruške“ će postati sasvim novi put, jer će asfaltna podloga biće postavljena u dužini od 3.100 metara. Vrijednost posla je oko 435.000 maraka i neće proći puno vremena prije nego završimo sve što smo planirali, rekao je Simić, dodajući da sve predviđeno ide po planu, te da će pored ova četiri veća pravca ove godine biti asfaltirano i 27 manjih seoskih puteva.

Pored pomenutih, obnavljaće se putevi Begluci – Kostreš i Osinja – Pojezna.

Derventa Cafe

4 KOMENTARI

  1. To uopste i nije puno tesko popuniti rupe kamenom nabaciti 3_4centa takozvanog asfalta i uzmu najmanje pola od ove izdvojene sume sebi u dzepove.Niko nekontrolise nema garancije nema odgovornosti i nemaju obraza.

  2. “OO Demokratskog narodnog saveza Derventa smatra da je odgovoran i ravnomjeran razvoj naše opštine, kako sela, tako i grada, jedan od najvažnijih segmenata razvoja jedne lokalne zajednice.

    Ističu da aktivno učestvuju u razvoju naše sredine kroz učešće u vlasti na republičkom i opštinskom nivou.

    – U odluci Vlade Republike Srpske kojom će bespovratno investirati milion maraka u opštinu Derventa, na projekte proširenja dječijeg obdaništa “Trol”, te izgradnje Gradskog parka i “Tekstilčevog” igralište, značajnu ulogu su imala i tri ministra iz DNS-a (18 % Vlade RS), koji su glasali da se ova sredstva odobre našoj opštini te sa ova tri projekta otvara se nova dimenzija razvoja opštine Derventa, stoji u saopštenju informativne službe ove stranke.

    U DNS-u ističu da su preko svoja dva odbornika (12% od koalicione većine) u Skupštini opštine Derventa podržali Odluku o kreditnom zaduženju za rekonstrukciju putnih pravca “Dželinjak-Debela obala”, “Provalija – Tri kruške”, “Osinja-Pojezina”, “Begluci-Kostreš”, te vanjskog uređenja “Gerontološkog centra Derventa”.

    • Ako narod treba da vraca kredite onda nam objasnite zasto nema javnog konkursa normalno dobija najpovoljni ovde uzimate geokop po znatno visoj ceni i nema kontrole sto znaci bar trcina tih para ide na vas racun ili partijski a mi ostasmo ovce za sisanje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here