Vijesti Društvo Ishrana jedan od ključnih elemenata za produktivno ovčarstvo

Ishrana jedan od ključnih elemenata za produktivno ovčarstvo

0

Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS danas je organizovao stručno predavanje za uzgajivače ovaca iz Dervente i Broda.

Akcent predavanja bio je na pravilnoj ishrani, njezi i čuvanju grla, odnosno savjetima kako pravilnim postupanjem sa grlima postući najbolje rezultate, istakao je Pero Gnjidić, savjetnik za ishranu firme „Sano“ i jedan od predavača.

Govorili smo o ishrani jagnjadi i ovaca sa ciljem povećanja proizvodnje jagnjećeg mesa, odnosno efikasnosti proizvodnje. Na primjer, povećanje kvalitete kabastog obroka omogućava poboljšanje proizvodnje, a posebno treba voditi računa o higijenskoj ispravnosti hrane, kako se ne bi razvile bolesti, rekao je Gnjidić.

Stočar Ljubiša Nikolić iz Agića smatra da su predavanja uvijek dobrodošla.

Na farmi imam trenutno 250 matičnih ovaca koje su u fazi jagnjenja. Svake godine povećavam stada, a ove godine sam uložio i u kvalitetnije priplodne ovnove, rekao je Nikolić, dodajući da hranu za ovce proizvodi uglavnom sam.

Viši stručni saradnik za stočarstvo u Resoru za pružanje stručnih usluga Radmila Cvijić naglasila je da su farmerima prenijeli savjete kako pravilnim postupanjem sa grlima postući najbolje rezultate.

Osim predavanja o pravilnoj ishrani, na događaju održanom u saradnji sa Gradskom upravom i Stručnom i tehničkom školom, govorilo se o podsticajima, matičnoj evidenciji i dobrim poljoprivrednim praksama u ovčarskoj proizvodnji.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here