Vijesti Kultura i obrazovanje Istorija svetinja na fotografijama

Istorija svetinja na fotografijama

0

U prostorijama Zavičajne zbirke u Narodnoj biblioteci Branko Radičević u Derventi danas će biti otvorena izložba fotografija srednjovjekovnih manastira dobojske regije.

Istorija svetinja na fotografijama

Posjetioci će moći da vide fotografije manastira sa područja tri eparhije – Dabrobosanske, Zvorničko-tuzlanske i Banjalučke – Ozren, Liplje, Vozuća, kao i Gostović-Udrim.

– Osnovni cilj ove izložbe je da se široj javnosti pokaže dio istorije ovih svetinja, koje su vijekovima odolijevale nedaćama svih vrsta, krijepeći dušu narodnu religiozno-prosvjetiteljskom i kulturnom misijom – rekla je direktor Narodne biblioteke Mirjana Plisnić. Izložba će za posjetioce bži otvorena do 30. juna.

Č. V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here