Vijesti Kultura i obrazovanje Izložba kolonije “Šibovi” afirmisala raznovrsnost slikarskih tehnika

Izložba kolonije “Šibovi” afirmisala raznovrsnost slikarskih tehnika

0

U Centru za kulturu večeras je otvorena izložba likovnih dijela nastalih na koloniji održanoj prošle godine u u banjalučkom mjestu Šibovi na kojoj je učestvovalo dvadesetak umjetnika sa prostora bivše Jugoslavije.

Izložba je obuhvatila dvadesetak slika koje su odabrane tako da predstave šarolikost slikarskih tehnika.

Kolonija u Šibovima traje od 2017. godine, a ideja je proizašla iz želje da afirmišemo to mjesto gdje se nalazi naš fakultet i netaknuta priroda. Slikari su slobodni u izboru tema, kako bi kreativnost predstavili u punom sjaju, rekao je Toni Ostojić, docent na Nezavisnom univerzitetu u Banjoj Luci, koji je i organizator izložbe.

Učesnik kolonije, derventski slikar Saša Bogdan, istakao je da ovaj događaj okuplja nekoliko eminentnih umjetnika sa kojima je bilo zadovoljstvo raditi.

– U julu nas očekuje i naša kolonija na izletištu Patkovača i potrudili smo se da pozovemo i nadam se ugostimo neke od respektabilnih slikara koji stvaraju na prostoru okolnih država i BiH, te se nadamo da će oni iz Dervente ponijeti lijepa sjećana. Uz pomoć Grada Derventa, Turističke organizacije i Centra za kulturu, Udruženje „Uliks“ organizuje događaj po 19. put zaredom, a želja nam je da zaštitimo Ukrinu, Ukrinski cvijet i abonos, naglasio je Bogdan.

Pomoćnik direktora ustanove Jovanka Milovanović Božović istakla je da će kulturno ljeto obilježiti promocije knjige, izložba slika nastalih na koloniji Patkovača, te predstave i koncerti.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here