Reportaže Joga u Derventi (i sve što trebate znati o njoj)

Joga u Derventi (i sve što trebate znati o njoj)

0

Antonija Krajina, međunarodno priznati licencirani učitelj joge i pilatesa, već treću godinu vodi treninge joge u Derventi. Časovi se održavaju svakog utorka i petka od 17 časova u Sportskoj dvorani, a sve više ljudi želi da se upiše na jogu upravo iz osnovnih zdravstvenih razloga – raznih bolova u kičmi, migrena i drugih oboljenja.

joga derventa

Joga nije religija niti sjedenje u neobičnim položajima kako je često doživljavaju, već jedna dinamična i zahtjevna disciplina od koje se znoji cijelo tijelo, tako da je idealna za one koje žele postići bolju liniju.

Ako stavimo na stranu predrasude o jogi, u samo jednom treningu polaznici ća napraviti 70-ak sklekova i trbušnjaka na jedan kvalitetniji i sistematičniji način koji je ujedno i mnogo zahtijevniji od uobičajnog vježbanja. Svaki trening joge aktivira apsolutno sve mišiće i početnici budu vrlo iznenađeni koliko je joga teška fizička vježba. Kroz 60 minuta treninga izmijenjuju se položaji snage, dinamike i fleksibilnosti – koji čine da se tijelo, uz pravilan dah, znoji više nego u bilo kojoj drugoj aktivnosti. Iako oni koji ostanu na časovima barem mjesec dana vide velike pomake, fizičke i mentalne (manje stresa), samo nekolicina polaznika ostane redovna. Joga nije za lijene ljude i svakako nije nešto čega se možete prihvatiti površno – dakle trebalo bi dolaziti na treninge najmanje 2 puta sedmično, ako se za nju odlučite. Treninzi su prilagođeni i potpunim početnicima, jer joga nije nešto što možete naučiti za par mjeseci.

“U svakom slučaju voljela bih pohvaliti Derventu i građane Dervente što su uporni i što su prepoznali jogu kao vrstu rekreacije koja je zaista kvalitetna pa se nadam da ćemo skupa izgraditi još bolji joga studio i proširiti broj polaznika. Lično živim jogu i budim se u 5h ujutro kako bi stigla sve obaviti i odraditi svoj trening, jer pored Dervente, časove joge vodim u još dva grada. Preporučujem svim ženama i muškarcima koji i dalje imaju predrasude o jogi – da je neka čudna vježba gdje se žene samo rastežu – da dođu, pa da ih na prvom treningu već razuvjerimo. Iskreno, joga je jako kompleksna i trebalo bi ju početi vježbati čim prije, ali nikad nije kasno. Ono što je najbitnije napomenuti je da nitko nije postigao sa svojim tijelom i duhom nešto jer mu je to podareno – već kroz trud i rad”, navodi Antonija želeći da razbije predrasude i pripremi početnike.

Ona ističe i da svi koji su ozbiljni i spremni na promjenu u svom životu najbolje je da to urade upravo sada, početkom proljeća. Zainteresovani mogu da se jave na adresu e-pošte: [email protected] ili Fejsbuk stranicu Ashtanga Yoga Studio.

Zdravstveni efekti joge

[embeddoc url=”https://www.derventacafe.com/wp-content/uploads/2015/04/Zdravstveni-efekti-joge.docx” download=”all” viewer=”google”]

Informacije za polaznike časova joge

[embeddoc url=”https://www.derventacafe.com/wp-content/uploads/2015/04/Savjeti-i-informacije-za-nove-polaznike-časova-joge.doc” download=”all” viewer=”google”]

Joga studio

B.N. – Derventa Cafe

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here