Vijesti Privreda Još dva derventska preduzeća dobila nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“ – VIDEO

Još dva derventska preduzeća dobila nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“ – VIDEO

0

Na području Dobojske regije podijeljeno je 15 nagrada nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, a nakon kompanije „Sanino“, ova nagrada se našla i u rukama derventskih preduzeća „Mreža Netvork“ i „Metal tehnologija“.

Derventskim preduzećima, koja su izvozno orijentisana, nagrade su dodijeljene u kategoriji za lidere u preduzetništvu, te primjenu digitalizacije.

Poslujemo od 2005. godine i trenutno zapošljavamo 320 radnika i naši izvozi su svi vezani za najveće autoindustrije i kompanije u Evropskoj uniji, kaže Zoran Tošić, direktor „Mreže network“.

Firma je osnovana u Derventi 2008. godine, a bavimo se proizvodnjom istegnutih metala koji se koriste u arhitekturi, industriji, autoindustriji i raznim granama privrede, rekao je Nemanja Milanković iz „Metal tehnologije“.

Izazova za privredu je više nego ikada. Demografska slika je nepovoljna, a odnos prema potrošnji se mijenja, kažu privrednici.

Imate sada situacju da ćemo biti prinuđeni da ćemo ono što smo nekada olako kupovali, da radimo neke stavri koje su bile neophodne, da se odričemo toga da bismo uspjeli da preživimo, da možemo da planirmao nešto za budućnost, ali najveći poblem definitvno će biti nedostatak radnika, poručio je Radovan Pazurević iz Regionalne privredne komore Doboj.

Osim privrednika dobjske regije, priznanje su dobile i institucije, pojedinci i zdravstvene ustanove iz naše regije.

Priznanje u znak sjećanja na lik i djelo velikog dobrotvora i zadužbinara, srpskog rodoljuba i učitelja Mihajla Miše Anastasijevića ustanovljeno je prije više od dvije decenije u Srbiji, a od prije nekoliko godina dodjeljuje se i u Republici Srpskoj.

Organizator dodjele nagrada je novosadska agencija “Media Invent” u saradnji sa univerzitetima i privrednim komorama iz Srbije i Republike Srpske, a o dobitnicima nagrada odlučuje stručni žiri.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here