Vijesti Kultura i obrazovanje Jovana Katanić, odličan student Medicinskog fakulteta: Pomaganje ljudima čini mi neopisivu sreću...

Jovana Katanić, odličan student Medicinskog fakulteta: Pomaganje ljudima čini mi neopisivu sreću i zadovoljstvo

0

Za svoj uspjeh i trud, studentkinja Medicinskog fakulteta u Banjaluci Jovana Katanić ovih dana je nagrađena jednokratnom stipendijom koju je obezbijedio Rotari klub iz italijanskog Pinerola, inače lokalne zajednice pobratimljene sa Derventom još od 1997. godine.

Za mene ova stipendija predstavlja nagradu za uloženi rad i trud, ali ujedno i podsticaj da nastavim istim šutem, jer svaki uspjeh i postignuće na kraju budu cijenjeni, kaže mlada Dervenćanka.

Drago mi je da su izabrali baš mene i veoma sam im zahvalna na tome. Nakon pauze zbog obnove ponovo sam konkurisala i sada opet primam stipendiju Grada Dervente, što mi je drago jer je svaka pomoć dobro dosla, ističe Jovana, inače treće dijete porodice.

Jovana je student pete godine Medicinskog fakulteta i do sada je sve ispite položila sa visokim ocjenama. Prethodno je uspješno okončala srednjoškolsko obrazovanje u dobojskoj Medicinskoj školi.

Za medicinu sam se odlučila već pred kraj osnovne škole, kada sam birala koju srednju školu želim da upišem. Već tada mi se medicina najviše dopadala s obzirom da volim pomagati drugim ljudima. Još veće interesovanje sam razvila kroz srednju školu, kada sam imala priliku da osjetim koju mi sreću i zadovoljstvo čini da nekom mogu pomoći ili mu spasiti život. Upravo to je bio razlog da donesem konačnu odluku o nastavku svog obrazovanja i da upisem medicinski fakultet, bez obzira na količinu odricanja i žrtve koju on zahtjeva, priča Jovana, nekada učenik generacije Osnovne škole „Todor Dokić“ u Kalenderovcima kojoj je tada od ruke išla i matematika i fizika.

Medicinski fakultet je zaista zahtjevan, a potrebno je dosta truda, rada i odricanja, ističe.

Međutim, uz jaku volju, predanost i ljubav prema ovom pozivu, i naravno uz dobru organizaciju, uspjeh je neizostavan. Još uvijek se nisam odlučila koju bi specijalizaciju definitivno željela i gdje bih tačno voljela raditi u buducnosti. Za sada mi se najviše dopada neurologija, ali do kraja studija se to može promjeniti, kaže buduća ljekarka.

Italijanima se zahvalila video porukom

Nagradu u ime Jovane, koja se prisutnima na ceremoniji obratila video porukom, preuzeo je počasni građanin Dervente Silvano Fera, predsjednik grupe „Arkobaleno, velikih prijatelja našeg grada.

Veliku ulogu u dobijanju stipendije imala je i Ticiana Alkera, delegat grada Pinerolo, koja se angažovala da Rotari dodijeli jednu nagradu studentu iz Dervente.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here