Reportaže Kik-bokser Mario Marjanović: Od rekreativca do vođe uspješne selekcije – FOTO

Kik-bokser Mario Marjanović: Od rekreativca do vođe uspješne selekcije – FOTO

0

Uspješan sportski put derventskog kik-boksera Marija Marjanovića započeo je 2006. godine na rekreativnoj sekciji „Sportom protiv droge“, koju je tada predvodio Branimir Mane Đekić. Ova sekcija, čiji je cilj bio da mlade usmjeri ka sportu i zdravom načinu življenja, okupila je ukupno četrdesetak mladih ljudi iz koje se uskoro izdvojila jedna grupa potencijalno perspektivnih sportista, među kojima i Marjanović.

Od rekreativca do vode uspjesne selekcije  1

Nakon tri godine rekreativnog bavljenja ovom borilačkom vještinom, uslijedili su prvi ozbiljniji treninzi u Kik-boks klubu „Despot“ iz Prnjavora, pod vodstvom trenera Jasenka Zoranovića, sa kojim saradnja traje do danas.
– Oduševila me politika kluba prema sportu. Nije bilo pritiska da se pod svaku cijenu napravi sportski uspjeh. Trenirali smo jer smo to voljeli, a rezultati su počeli dolaziti sami po sebi, započinje priču Marjanović.

Od tog trenutka nizale su se borbe, uspjesi i priznanja na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Među više od 40 osvojenih medalja posebno se ističu zlata sa „Kupa Evrope“ iz 2013. godine, takmičenja koje je u Karlovcu okupilo oko 1 200 takmičara, te prošlogodišnjeg „Balkan Opena“. Zbog spomenutih uspjeha Marjanović je nagrađen priznanjima opštine Prnjavor 2012. i 2014. godine.

Svoja znanja i iskustva zadnje tri godine prenosi grupi od dvadesetak momaka i djevojaka koji treniraju u derventskoj sekciji Kik boks kluba „Despot“, za kojeg nastupaju. Da bi to radio što profesionalnije i ozbiljnije, ljetos je u Trebinju položio odgovarajući ispit i tako postao licencirani trener.

– Licenca će mi omogućiti nesmetan rad sa svojim učenicima, koji će od sada i formalno raditi sa stručnim licem. Neki su već napravili dobre rezultate, a posebno bih izdvojio grupu koja redovno nastupa na takmičenjima: Darija Mikerevića, Slavena Bojanića, Miloša Đekića, Mariju Stanojević, Adrijanu Sivčević, Radovana Koavačevića, Dragana Bjeloševića, Darija Čučkovića i Radoslava Jeličića. Zajedno radimo, napredujemo, trpimo poraze, slavimo pobjede, zadovoljan je dosadašnjim radom Marjanović.

Premijerni nastup derventska sekcija je imala u Krupi februara prošle godine, a nakon početnog uspjeha i osvajanja nagrade za najuspješniju ekipu turnira, uslijedili su slični uspjesi i na drugim turnirima, kakav je bio u Slavonskom Brodu, gdje su bili drugi najuspješniji tim. Zbog uspjeha, ali i primjernog sportskog ponašanja, derventski „despotovci“ često sklapaju prijateljstva sa drugi klubovima, koji su nerijetko gosti na treninzima.

– Ne znamo šta nosi sutra, ne zanosimo se, ne sanjamo svjetske naslove, niti želimo nekome biti konkurencija. Mi se bavimo kik-boksom jer to volimo, naši rezultati proizilaze iz našeg truda i zalaganja. Koja nam je granica – tek ćemo da vidimo, odgovara na pitanje o budućim planovima derventski kik-bokser Mario Marjanović.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here