Vijesti Društvo Kod pet Dervenćana potvrđen virus korona

Kod pet Dervenćana potvrđen virus korona

0

Infekcija korona virusom potvrđena je kod 5 lica iz Dervente, podaci su derventskog Doma zdravlja i Instituta za javno zdravstvo.

U Derventi je do sada testirano 2357 lica, a virus korona potvrđenn je kod 923 lica, od kojih se 877 oporavilo.

Od ukupnog broja lica kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom koja su u nadležnosti službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa do sada je smrtni ishod nastupio kod četrdseti tri lica sa prebivalištem u Derventi. Pod zdravstvenim nadzorom je 77 Derventaća.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 67.547 slučajeva virusa korona, od 301.051 testiranih osoba. Preminule su ukupno 3.892 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 413 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 251, a u ostalim bolnicama 162. Na respiratoru je 41 osoba.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here