Vijesti Magazin “Sami možemo da mijenjamo stvarnost”: Kolekcija “A as Activism” dizajnerke Maje Knez...

“Sami možemo da mijenjamo stvarnost”: Kolekcija “A as Activism” dizajnerke Maje Knez predstavljena je na 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo

0

Kolekcija “A as Activism” derventske dizajnerke Maje Knez predstavljena je na 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo.

Tokom ovogodišnjeg izdanja 45. LEDA BH Fashion Week Sarajevo, održanog u organizaciji Udruženja modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji Abc Models Mgmt Inernational, publika u Sarajevu je imala priliku uživati u bogatom modnom programu i zanimljivim i inovativnim autorskim kolekcijama.

Programski sadržaj tokom tri dana održavanja bio je na nivou svjetskih modnih događaja, a LEDA BH Fashion Week Sarajevo s razlogom je još jednom etiketiran kao najutjecajnija modna manifestacija u regiji.

Kolekcija derventske dizajnerke Maje Knez-Birmančević govori o promjenama u društvu, o pojedincu koji sam mijenja svoju stvarnost ne čekajući druge da to učine za njega.

Modni video je nastao kao način komunikacije o aktivizmu kroz modnu kolekciju “A as Activism”, koja ima za cilj da pokaže promjenu u društvu od strane pojedinca, kroz promjenu u formi, teksturi, vrsti materijala i paleti boja. Kolekcija nosi momente transformacije odjevnih modela sa porukom da sami možemo da mijenjamo našu stvarnost, kaže dizajnerka iz Dervente.

Aktivizam je nenasilna borba za podizanje svijesti i riješavanje određenih problema u društvu, cilj je da kroz različite aktivnosti unapredi stanje, podigne svijest, zaštiti. Uloga aktivizma je važna u današnjem vremenu čak možda važnija nego ranije.

Kolekcija se transformiše prelazom iz pasivnog u aktivno stanje, buđenjem iz sopstvenih granica sivila i stvaranje neke nove stvarnosti, sopstvenog svetionika koji motiviše i budi druge u cilju bolje i ljepše stvarnosti za nas same ali i za ljude oko nas.

>> Kolekciju Maja Knez Design možete pogledati putem DIGITAL EDITION na modnoj platformi OVDJE!

Inače, Abc Models Mgmt International i BH Fashion Week Sarajevo ove godine slavi 25 godina postojanja tokom kojih je predstavljeno preko 2000 domaćih dizajnera i studenata modnog dizajna, preko 300 inozemnih dizajnera i 900 brendova na 60 gradskih lokacija u Sarajevu, te isto toliko lokacija u Banja Luci, Tuzli i Mostaru na kojima je prisustvovalo preko 400.000 posjetilaca, dok je u organizaciji BH FASHION WEEK-a do sada učestvovalo preko 20.000 ljudi. Realizovano je više od 25 humanitarnih akcija.

Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, Abc Models Mgmt Inernational  i BH Fashion Week Sarajevo izražavaju zahvalnost generalnom sponzoru Voda LEDA, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Hotelu Holiday, Hyundai, Hercegovina vino, brendu Trend, Make up „Crystal Beauty“ by Ajla Čengić, Frizerskom salonu „Fashion“ Sarajevo, Make up artistici Anastasiji Medić, Frizerskom salonu „Irma“, Make up Academy Banja Luka by Tamara Stojanović, Hair by Mirela Barakovac te svim učesnicima, posjetiteljima, medijskim partnerima i sponzorima koji su svojim doprinosom omogućili uspješno održavanje ovogodišnjeg 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo Live & Digital Edition.

Ove godine, DIGITAL EDITION 45. Leda BH Fashion week Sarajevo je donio nove revijalne i video prezentacije koje  publika može pogledati tokom cijele godine na modnoj platformi www.bhfwsa.com a koja nudi jedinstven multimedijalni sadržaj, uključujući intervjue, revijalne i video prezentacije autorskih izložbi dizajnerskih kolekcija i domaćih obrtnika, poduzetnika malih domaćih brendova, highlights-e i trenutke iza scene vrijedne čekanja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here