Vijesti Sport Kovčić najbrži učesnik Banjalučkog maratona u konkurenciji iznad 40 godina

Kovčić najbrži učesnik Banjalučkog maratona u konkurenciji iznad 40 godina

0
Gostić, Kovačević i Katanić

Dervenćanin Damir Kovčić bio je najbrži učesnik 2. Banjalučkog maratona u konkurenciji trkača iznad 40 godina. Dionicu od 42,2 kilometra istrčao je za 3 sata, 31 minut i 15 sekundi, što je bilo doboljno za sjajno peto mjesto u ukupnom poretku.

Time je popravio svoje prošlogodišnje vrijeme za čak 7 minuta i stekao dodatno samopouzdanje pred Prvenstvo BiH u maratonu koje će se održati krajem mjeseca u Tuzli.

Pored Kovčića, iscrpljujuća 42,2 kilometra istrčao je i naš sugrađanin Goran Katanić kojem je trebalo nešto više od 4 sata i 27 minuta.

Dejan Pijetlović je istrčao polumaratonsku trku za 1:44:26, čime se plasirano na drugo mjesto u konkurenciji trkača iznad 50 godina, odnosno 24. u ukupnom plasmanu. U ženskoj konkurenciji vrlodobra je bila i Milijana Žunić, koja je dionicu od 21,1 kilometar istrčala za 1:57, čime se plasirala na 4. mjesto u konkurenciji trkačica iznad 40 godina, odnosno 72. u ukupnom plasmanu. Identično vrijeme kao Žunićeva imao je još jedan Dervenćanin – Saša Gostić.

Žunićeva i Pijetlović

U trci na 5 km nastupila je i naša sugrađanka Biljana Kovačević.

Inače, pobjednici maratona bili su Muhamed Kauković (3:05:54) i Mileva Trninić (3:54:34), dok su u polumaratonskoj konkurenciji najbrži bili Đorđe Ćerić (1:19:07) i Lusija Kimani (1:27:10).

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here