Vijesti Društvo Krov nad glavom za četiri porodice

Krov nad glavom za četiri porodice

0

DERVENTA-Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Rade Ristović i načelnik opštine Derventa Milorad Simić uručili su ključeve i rješenja za četiri porodice poginulih boraca čije stambeno zbrinjavanje se rješava u skladu sa Uredbom o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida odbrambeno-otadžbinskog rata RS i Programom stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i RVI prve do četvrte kategorije.

Krov nad glavom za cetiri porodice

Ključevi i rješenja od garsonjere uručena suGoranu Simiću, dijete bez oba roditelja iStevaniji Ninković, majci poginulog boraca, a dvosobne stanove dobili su Dušan Plavšić otac poginulog borca sa još četiri člana domaćinstva i Slobodanu Radiću, ocu poginulog borca koji živi sa pet članova domaćinstava.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Vlade RS u izgradnju zgrade uložilo je 225.336 KM, a opština Derventa je izvršila dodjelu zemljišta, finansirala izgradnju projekta,drugu dokumentaciju i uradila infrastrukturu u iznosu od 45.000 KM.

– Dodjelom ove četiri stambene jedinice rješeno je do sada pitanje za ukupno 30 porodica. U narednom periodu u skladu sa Programom planirana je izgradnja još dvije stambene jedinice sa oko 49 stanova. U toku je izgradnja objekta od 27 jedinica.Dobili smo uvjerenja od načelnika da će polovinom iduće godine ovaj posaobiti završen. Kada je u pitanju Derventa u narednoj godini imaćemo pune ruke posla, kada je u pitanju gradnja i dodjela nepovratnih novčanih sredstava.

Ristović je rekao da je do sada u RSuručeno oko 1080 rješenja po pitanju nepovratnih novčanih sredstava i stambenih jedinica i da je ostala još polovina, za kojuvjeruje da će biti rješenado kraja 2010. godine.

-U 46 opština obradili smo oko 18.500 hiljada revizija lične i porodične invalidnine, a uporedo radimoi revizijuboračke kategorizacije. Od tog broja 4050 je otkriveno sa nedostastcima i manjkavostima. Sva rješenja i uvjerenja daće se na reviziju prvostepenim i drugostepenim organima. Kada je u pitanju kategorizacija boraca otkriveno je oko 350 rješenja sa nedostatcima. Ovo se radi u saradnji sa boračkom kategorijom od koje smo dobili punu podršku. Za sada nemogu govoriti o posledicama, ali cilj nam je da iz sistema izbacimo sve lažne borce- potvrdio je ministar Ristović.

Načelnik Milorad Simić je potvrdio da su u toku radovi na izgradnji stambene zgarde za 27 stanova na lokaciji ,, Sajmište,, čija je vrijednost 937.758 KM, gdje je obaveza opštine u vrijednosti oko 150.000 KM.

Autor: Nenad Simić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here