Vijesti Kultura i obrazovanje KUDM “Bosiljak”: Tokom vikenda nastupi u Crnog Gori

KUDM “Bosiljak”: Tokom vikenda nastupi u Crnog Gori

0

Derventa BiH 1

Članovi KUDM „Bosiljak“ iz Dervente juče su otputovali u Crnu Goru, na poziv KUD ,,Piva” iz Plužina.

Saradnja između ova dva društva počela je 2002. godine na Saboru srpskog izvornog narodnog stvaralaštva, a nastavila se prije tri mjeseca, tako da i Dervenćani mogu uskoro očekivati nastup crnogorskih folkloraša, i to najvjerovatnije tokom Inter folk fest ,,Bosiljkovanje”.

“Bosiljkovići” će prvo boraviti na moru u Igalu gdje će se malo odmoriti, okupati i predahnuti za nove uspjehe. U subotu naveče ,,Bosiljak” će izvesti četiri koreografije za građane Plužina, povodom dana ove opštine.

Sutra će članovi KUDM “Bosiljak” iz Dervente imati čast i zadovoljstvo da budu posebni gosti manastira Piva, najvećeg i najstarijeg pravoslavnog manastira u Crnoj Gori, gdje će prisustvovati liturgiji, trpezi ljubavi i bratstva. Jedan od manastira je i manastir Uspenja presvete Bogorodice, koji obilježava krsnu slavu Veliku Gospojinu. Ovaj manastir je sagrađen u 16. vijeku i ima veoma bogatu i interesantnu istoriju, bogatu riznicu, a pripada Eparhiji Budimljansko-nikšićkoj.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here