Vijesti Kultura i obrazovanje Lakša komunikacija osoba oštećenog vida: Počeo informatički kamp u centru “Budućnost”

Lakša komunikacija osoba oštećenog vida: Počeo informatički kamp u centru “Budućnost”

0

U narednih pet dana 32 osobe sa oštećenim vidom iz Dervente i Tuzle učestvovaće u nizu informatičkih radionica koje se provode u Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“.

Radionice se održavaju pod pokroviteljstvom Američke ambasade u BiH, a u saradnji sa centrom „Budućnost“, rekla je Tifa Tučić, direktorica Udruženja lica oštećenog vida grada Tuzle.

Edukativno-informatički kamp ima cilj da etnički poveže mlade i poboljša im međusobnu komunikaciju. Događaj će uključivati različite radionice, poput one o nasilju na internetu, o čitačima ekrana i korištenju društvenih mreža, kao i socijalni dio, kaže Tučić.

Zadovoljstvo nije krio ni direktor centra „Budućnost“ Vladan Popović.

Učenici naše ustanove i članovi pomenutog udruženja iz Tuzle će proći kroz 4 radionice o efikasnijem korištenju i radu na računarima. Imamo kvalitetne predavače i osmišljen je kvalitetan program koji će poboljšati znanja korisnika iz ove oblasti, rekao je Popović.

Firma „Gloria Ferari“ iz Beograda ovom prilikom predstavila je pomagala za slijepe i slabovidne osobe.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here