Vijesti Kultura i obrazovanje Ljetna art scena: Talente pokazali najmlađi derventski umjetnici – FOTO

Ljetna art scena: Talente pokazali najmlađi derventski umjetnici – FOTO

0

Na platou ispred NB “Branko Radičević” sinoć su svoje darove kroz pjesmu i poeziju predstavili najmlađi derventski umjetnici Evita Bojkovac, Elena Matić, Jelena Nović i Dunja Dušanić. 

Mlada pjesnikinja Milkica Marjanović je vodila program večeri.

Evita Bojkovac poklonila je pet knjiga koje se zajedno sa Milankinim Mandarinskim patkama mogu kupiti u biblioteci. Elena, Jovana i Dunja zapjevali su pjesme Nikole Rokvića, Jelene Tomašević, Aleksandre Radović i Parnog valjka, istakla je Aleksandra Marilović.

Inače, pod pokroviteljstvom Narodne biblioteke “Branko Radičević” manifestaciju organizuju književnica Aleksandra Marilović, profesorica Milijana Žunić, te pijanistkinja Dragana Latinović.

Pored predstavljanja derventskih umjetnika, festival ima za cilj prikupljanje sredstva za kupovinu klavira za Biblioteku, čime bi se stekla mogućnost održavanja više raznovrsnijih kulturnih dešavanja, zbog čega je u ovoj ustanovi postavljena i prodajna izložba radova derventskih umjetnika.

Foto-galerija Dragan Mišić:

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here