Vijesti Sport “LU Motajica je primjer drugima”: Saborom lovaca obilježen početak sezone lova –...

“LU Motajica je primjer drugima”: Saborom lovaca obilježen početak sezone lova – FOTO

0

Dvodnevnim druženjem i takmičenjem u gađanju pokretnih meta danas je u Velikoj Sočanici svečano obilježen početak nove lovne sezone čiji je domaćin bila Lovačka sekcija iz ovog sela.

Poseban gost 26. Sabora lovaca bio je predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić koji je naveo da je LU „Motajica“ je primjer snage krovnog udruženja.

Lovačka udruženja u Republici Srpskoj ove sezone dobiće oko pola miliona maraka za unapređenje lovstva, što će nam omogućiti da se bavimo ovim ozbiljnim sportom i oznbiljnom naukom kakva je uzgoj i zaštita divljači, naglasio je Minić.

Saradnja sa Lovačkim savezom Republike Srpske je na izuzetnom nivou, poručio je predsjednik LU „Motajica“ Darko Bećarević.

– Zahvaljujem se i Savezu, ali i resornom ministarstvu, na odličnoj saradnji i podršci lovcima koju pružaju iz godine u godinu, pa samim tim i našem udruženju. Naše udruženje ima 600 članova i u proteklih godinu dana ostvarili smo svoje ciljeve, prvenstveno kroz očuvanje, uzgoj i zaštitu divljači, poručio je Bećarević, dodajući da je pogrešno mišljenje da lovci samo odstreljuju divljač.

Nakon dvogodišnje pauze saborovanje lovaca je ponovo nastavljeno.

Ove godine na Saboru učestvuje oko 600 lovaca, a upriličena su takmičenja u gađanju glinenih golubova nakon kojeg smo danas dobili i najpreciznije takmičare. Sa nama su danas kolege iz šire regije. Prvo nas očekuje lov na divlju svinju, rekao je predsjednik sekcij Milenko Puljnović.

Gradonačelnik Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo radom Lovačkog udruženja „Motajica“, naglasivši da imaju značajnu ulogu u očuvanju balansa u prirodi i prihrani divljači, ujedno čestitavši udruženju na masovnom obilježavanju početka sezone.

Pobjednik Vašarskog kupa u gađanju pokretnih meta u pojedinačnoj konkurenciji je Miroslav Čečavac (Motajica, Derventa), iza kojeg su se plasirali Nemanja Bijelić (Fazan, Šamac) i Miroslav Lelić (Vučijak, Brod). U ekipnoj konkurenciji „Motajica“ je bila bolja od LU „Prijatelji“ i „Fazan“ iz Šamaca.

Na nivou derventskog udruženja prvo mjesto takođe je pripalo Miroslavu Čečavcu, drugoplasirani je bio Nenad Čečavac, a treće mjesto je pripalo Željku Daniloviću.

Najuspješnija sekcija bila je Lužanska, ispred Velike Sočanice.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here