Vijesti Hronika Malverzacijama sa šljunkom ostvario protivpravnu korist od 40.000 maraka

Malverzacijama sa šljunkom ostvario protivpravnu korist od 40.000 maraka

0

Centar javne bezbjednosti Doboj, 30.06.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnio je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv B.B. iz Dervente, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Zloupotreba ovlašćenja u privredi“.

hp photosmart 720
hp photosmart 720

Prijavljeni B.B. je kao zastupnik privrednog društva DOO „Sava kop“ Derventa, u namjeri da navedenom subjektu privrednom poslovanja pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od novembra 2012. do jula 2013. godine, imajući u vidu vodnu saglasnost i ugovor sa nadležnom Javnom ustanovom „Vode Srpske“ za eksploatisanje prirodnog šljunka i pijeska u količini od 25.892,86 m3, šljunak izvađen iz korita rijeke Save na području opštine Brod izvezao kupcu u Republiku Hrvatsku u količini od 39.264,86 m3, prilikom čega je nadležnoj Javnoj ustanovi „Vode Srpske“ Bijeljina prijavio količinu od 32.000 m3 eksploatisanog šljunka, dok razliku od 7.264,86 m3 nije prijavio, obračunao niti uplatio vodnu naknadu, a što je bio dužan prema Uredbi o načinu, postupku, rokovima obračunavanja, plaćanju i odgađanju plaćanja posebnih vodnih naknada.

Prijavljivanjem neistinitih podataka o količini izvađenog prirodnog šljunka i pijeska, B.B. je neistinito prikazao stanje i kretanje sredstava i rezultata poslovanja, te nije izvršio zakonsku obavezu plaćanja vodne naknade, čime je uskratio sredstva koja predstavljaju javni prihod Republike Srpske u ukupnom iznosu od 13.803,23 KM, odnosno za isti iznos oštetio budžet Republike Srpske. Po osnovu prodaje šljunka izvađenog bez odobrenja, u količini od 13.372 m3, ostvario je protivpravnu imovinsku korist za privredno društvo DOO „Sava kop“ Derventa u iznosu od 42.137,80 maraka.

CJB Derventa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here