Vijesti Društvo Milion maraka najugoroženijim opštinama

Milion maraka najugoroženijim opštinama

0

Vlada Republike Srpske (RS) izdvojiće milion KM pomoći najugroženijim opštinama posljednjim poplavama – rekao je u Derventi premijer RS Milorad Dodik.

foto: Savko Pećić
foto: Savko Pećić

On je istakao da će Vlada RS u utorak naveče održati hitnu sjednicu na kojoj će biti donesena ova odluka.

Dodik je dodao da se već sada golim okom može vidjeti da će štete od poplava biti velike i da bi mogle biti procijenjene na stotinu miliona KM.

“Vlada čini sve da pomogne ugroženom stanovništvu na poplavljenom području”, rekao je Dodik.

Premijer Srpske u utorak poslijepodne obišao je najugroženije opštine od poplave Čelinac, Srbac, Kozarsku Dubicu, Prnjavor, Derventu i Modriču, gdje se informisao o stanju na poplavljenom području.

Prema njegovim riječima, trenutno najteža situacija je u Derventi i Čelincu.

Dodik je ocijenio da je Civilna zaštita u svim opštinama reagovala na vrijeme. On je rekao da je pomoć ugroženom stanovništvu u hrani, lijekovima i vodi za piće već upućena.

Nezavisne novine

Audio današnje posjete

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here