Vijesti Društvo Ministar Šeranić u Derventi najavio novi način finansiranja i organizaciju ustanova socijalne...

Ministar Šeranić u Derventi najavio novi način finansiranja i organizaciju ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Vlada Srpske

0

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” u Derventi održao sastanak sa direktorima sedam ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Vlada Republike Srpske.

Na sastanku se govorilo o budućem načinu finansiranja i modelima za unapređenje poslovanja javnih ustanova, zakonskom uređenju oblasti gerijatrijske psihijatrije, kao i strategijama o zaštiti starih lica i mentalnog zdravlja.

U suštini, mi trenutno sufinasiramo ustanove “po korisniku”, a želimo da razmotrimo mogućnost finansiranja usluga, kako bi podigli efikasnost i kvalitet rada ustanove, te omogućili njeno finansiranje i iz drugih izvora, recimo od zainteresovanih privatnih lica kada su u pitanju starački domovi. Istakao bih i nove usluge za djecu bez roditeljskog staranja i djecu ometenu u razvoju, te nastavak podrške projektima hraniteljstva i socijalnog stanovanja pri osamostaljivanju ove djece, pojasnio je Šeranić.

Domaćin sastanka bio je direktor centra “Budućnost” Vladan Popović.

Mi smo insistirali na proširenju usluga koje naša ustanova pruža korisnicima. Uvažavajući savremene tokove, uvidjeli smo da pored smještaja i obrazovanja, trebamo pružanje specijalističkih i usluga socijalne rehabilitacije vršiti na terenu. Tako možemo da uključimo i one korisnike koji se nalaze sa svojim porodicama, pa bi svoje kvalitetne usluge napravili dosupnim svima, rezumirao je Popović.

Ministar Šeranić nakon sastanka obišao je učenike i nastavnike centra „Budućnost“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here