Vijesti Društvo Ministar Sonja Davidović posjetila Derventu: Podrška višečlanim porodicama, mladima i sportistima priotitet...

Ministar Sonja Davidović posjetila Derventu: Podrška višečlanim porodicama, mladima i sportistima priotitet – FOTO

0

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović posjetila je danas Derventu i tom prilikom razgovarala je sa gradonačelnikom Miloradom Simićem.

Delegacije Ministarstva i lokalne uprave potom su posjetile višečlane porodice Bilić i Dragojević, te ŽRK Derventa, a svima su uručili prigodne poklone.

Pposjeta je upriličena povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice, tako da su glavne teme bile porodica, podrška mladima, o sportu i izdvajanju grada za ove namjene. Zajedno smo posjetili dvije višečlane porodice i jedan sportski kolektiv kojem smo donirali sportsku opremu. Ovu priliku iskoristili smo da saznamo šta im je još potrebno, rekla je Davidovićeva, dodajući da će u narednom periodu nastojati pomoći stambeno zbrinjavanje i rješavanje drugih problema.

Gradonačelnik Simić naglasio je da se govorilo o značajnim temama – porodici, omladini i sportu.

Za predškolsko vaspitanje izdvajamo 670.000 KM, zatim 50.000 za obdaništa kroz subvencuju roditeljima u privatnom aranžmanu, tu je pomoć za prevoz đaka, stipendije, a obezbjeđujemo i torbe za prvačiće. Za sport se izdvaja pola milona KM, kao i za projekte sportskih kolektiva, ukupno oko 5 odsto budžeta, podsjetio je Simić.

Simić je rekao i da se izdvajaju sredstva za pronatalitetnu politiku.

Kada je pronatalitetna priča u pitanju, podržavamo vantjelesnu oplodnju, kao i druge projekte i aktivnosti, naknadu za svako rođeno dijete i slično. Znamo šta znači ulaganje u mlade. Mislim da smo zadatak u dobroj mjeri ispunili, što ne znači da ne može više, naveo je Simić.

Pored porodice Željane Dragojević, majke šestoro djece, delagacije su posjetile kao i porodicu Bilić, koji imaju petoro djece.

Mi smo počastvovani posjetom i značajan nam je svaki vid podrške sa lokalnog i republičkog nivoa, kao i ovakve posjete. Svima nam mora biti cilj da porodice ostanu ovdje, da ne idu u inostranstvo, rekao je otac Velibor.

Ženskom rukometnom klubu “Derventa” uručena je oprema.

Dobili smo kvalitetnih lopti 30 lopti i prezadovoljne smo. Oprema je jako bitna za 50 djevojčica ovog kolektiva, koje se takmiče u Prvoj ligi Srpske i omladinskim ligama, rekla je Jelena Simić, jedan od trenera.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here