Vijesti Kultura i obrazovanje Mladi Brođani razvijaju aplikaciju za kupovinu proizvoda sa domaćih farmi – VIDEO

Mladi Brođani razvijaju aplikaciju za kupovinu proizvoda sa domaćih farmi – VIDEO

0

Mladi Brođani Marko Stojaković i Siniša Kojić kreirali su aplikaciju preko koje korisnicima žele omogućiti lakši dolazak do proizvoda sa domaćih farmi.

Svoju ideju kandidovali su na konkursu Social Impact Award BiH za 2021. godinu i dospjeli u finalnu selekciju.

„Trofido“ je trenutno web-aplikacija, a uskoro će postati i mobilna aplikacija, preko koje ce proizvođači moći da prodaju svoje proizvode, a građanima će biti dostavljeni na kućnu adresu u ekoloskim pakovanjima, na ekoloski nacin.

“Trofido” je aplikacija koja je zasnovana na web tehnologijama, a preko koje se vrše usluge naručivanja domaćih proizvoda kao i dostave istih biciklima na kućnu adresu, sve to koristeći biorazgradiva pakovanja i povratne staklene ambalaže, kako bi očuvali zdravu i čistu okolinu, kažu mladi informatičari.

Ideja je jednostavna, kupci bi na sajtu odabrali željene proizvode i količine, a svoju naruđbu bi dobili narednog dana na adresu, što bi pojednostavilo kupovinu proizvoda koji nisu na dohvat ruke, a proizvođačima veću prodaju.

–  Plan nam je da se na ovaj način “pokriju” Brod i Derventa i da se roba od gazdinstava do kupca dostavi putem bicikla, kažu Siniša i Marko.

Social Impact Award BiH dodijeliće 4 nagrade. Svaki od nagrađenh projekata će dobiti po 2.000KM za testiranje ideje, mentorski programa i odlazak u Prag na međunarodni SIA Summit.

Svi koji žele mogu podržati mladiće glasanjem na linku OVDJE tako što pronađu “Trofido” i kliknu na dugme ADD te se uloguju preko Google ili Facebook naloga.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here