Reportaže Mladi derventski atletičari vrijedno treniraju i nižu uspjehe – VIDEO

Mladi derventski atletičari vrijedno treniraju i nižu uspjehe – VIDEO

0

Nakon trogodišnjeg rada u Derventi atletska sekcija prnjavorskog kluba „San“ prerasla je ove godine u Atletski klub “Derventa”, a tokom tog perioda mladi derventski atletičari osvojili su više od 100 medalja, kaže trener Dalibor Vrhovac.

U klubu danas trenira tridesetak mladih Dervenćana koji imaju dosta dobre uslove za rad na vještačkom terenu Gradskog stadiona.

Uslovi su dosta bolji nego u drugim gradovima i zadovoljavajući za ovaj uzrast takmičara. Imamo obećanja da bi se ovdje mogla napraviti i jama potrebna za skok u dalj, a na proljeće planiramo organizovati i uličnu trku, kakve su se nekada održavale u Derventi, otkriva Vrhovac.

U svom dosadašnjem trenerskom radu Vrhovac je “odškolovao” petnaest reprezentativaca Republike Srpske i Bosne i Hercegovine koji su osvajali medalje i na evropskim takmičenjima.

U atletici preovladavaju djevojčice sa kojima je i lakše raditi, pa samim tim i napraviti rezultate, čemu u prilog govore i osvojene medalje atletičara sa prostora bivše Jugoslavije na najačim takmičenjima, a koje su uglavnom žene, kaže Vrhovac.

Članovi kluba već su ostvarili nekoliko zapaženih rezultata. Četrnaestogodišnja Teodora Milojević je prvak Republike Srpske u konkurenciji mlađih juniorki u disciplini 400 metara.

U školi smo dobili promotivne materijale o osnivanju atletske sekcije, a kako sam gledala Olimpijadu i nastupe Ivane Španović, atletika mi je bila uvijek zanimljiva i to me je podstaklo da započnem treniranje. Na početku je bilo teško, morala sam da idem na treninge u Prnjavor, kaže mlada Dervenćanka, dodajući da će joj uvijek u sjećanju ostati prva trka i prva medalja osvojena na Humanitarnom krosu u Prnjavoru.

Ovih dana vrijedno rade i pripremaju se za dvoranska takmičenja.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here