Vijesti Društvo Mladi pčelar Bojan Bojanović: Pčelarstvo idealan dodatni posao

Mladi pčelar Bojan Bojanović: Pčelarstvo idealan dodatni posao

0

Mladi derventski pčelar Bojan Bojanović ovih dana, kao i većina njegovih kolega, obavlja redovne proljećne radove oko svojih košnica, rezimirajući rezultate „uzimljavanja“ i pripremajući ih za predstojeće ljetne dane.

Zbog toga sada češće obilazi svojih pedesetak košnica smještenih u Gornjim Palačkovcima.

Što se tiče posla trenutno se obavljaju uglavnom proljećni radovi. Tu spada detaljno pregledanje društava, čišćenje podnjača i davanje pogača. Kada kažem detaljan pregled, mislim i na provjeru hrane u košnici, kao i na kvalitet i kvantitet legla, ističe mladi pčelar.

Bojanović se, inače, svojim sada već dodatnim poslom bavi pune četiri godine, pored redovnog zaposlenja.

Poslije srednje škole planirao sam da pokrenem svoj privatni posao i pčelarstvo mi je bilo najzanimljivije. Nakon 4 godine ispostavilo se da nisam pogriješio, tako da ove godine planiram da pokrenem još ozbiljniju proizvodnju i da pčele selim na druge paše, otkriva Bojanović, inače član Udruženja pčelara „Lipe“.

Mladi pčelar, pored meda, proizvodi i prodaje polen i propolis, a svi zainteresovani informacije mogu dobiti na broj 065 373 056.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here