Vijesti Društvo Mladi u velikom broju podržali akciju: Prikupljene brojne doze najdragocijenije tečnosti –...

Mladi u velikom broju podržali akciju: Prikupljene brojne doze najdragocijenije tečnosti – FOTO

0

Više od dvije stotine pripadnika Oružanih snaga BiH, derventskih učenika, pripadnika TVJ Derventa i redovnih davalaca krvi danas je odlučilo da daruje najdragocijeniju tečnost. Akcija je organizovana podovodom 5. decembra – Svjetskog dana volontera.

Na trećoj i posljednoj ovogodišnjoj akciji, koju tradicionalno provode OO Crveni krst Derventa i Inžinjerski bataljon Oružanih snaga BiH, prikupljeno je 110 doza krvi, rekao je sekretar OO CK Radislav Kujundžić.

Akciju je opština Derventa podržala finansijski, dok su OS BiH ustupile prostorije, a njihovi pripadnici su se maksimalno odazvali na našu akciju. Derventa ima tradiciju dobrovoljnog davalaštva krvi, a pokazalo se i da rad sa mladim već daje rezultate, s obzirom na broj učenika koji nas je podržao danas, rekao je Kujundžić.

I ovog puta plemenite davaoce posjetio je načelnik opštine Milorad Simić.

Svjesni smo šta znači ovakva gesta i pomoć da se nekom spasi život. Posebno mi je drago da to naš Crveni krst vodi odgovorno i valjano, a naša podrška nije izostala. Ovo treba njegovati, naglasio je Simić.

Mlade učenike Dragana Šavrljugu i Duška Pećića želja da nekom pomognu motivisala ih je da krv daju četvrti put, kao i vojnika Sinišu Pejčića.

Krv dajem jer mislim da mi vojnici imamo dužnost da pomažemo svima, a naslijedio sam od svog oca, takođe davaoca krvi, svijest o značaju tog čina, kazao je Pejčić.

Derveta Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here