Vijesti Društvo Mladi u velikom broju podržali akciju: Prikupljene brojne doze najdragocijenije tečnosti –...

Mladi u velikom broju podržali akciju: Prikupljene brojne doze najdragocijenije tečnosti – FOTO

0

Više od dvije stotine pripadnika Oružanih snaga BiH, derventskih učenika, pripadnika TVJ Derventa i redovnih davalaca krvi danas je odlučilo da daruje najdragocijeniju tečnost. Akcija je organizovana podovodom 5. decembra – Svjetskog dana volontera.

Na trećoj i posljednoj ovogodišnjoj akciji, koju tradicionalno provode OO Crveni krst Derventa i Inžinjerski bataljon Oružanih snaga BiH, prikupljeno je 110 doza krvi, rekao je sekretar OO CK Radislav Kujundžić.

Akciju je opština Derventa podržala finansijski, dok su OS BiH ustupile prostorije, a njihovi pripadnici su se maksimalno odazvali na našu akciju. Derventa ima tradiciju dobrovoljnog davalaštva krvi, a pokazalo se i da rad sa mladim već daje rezultate, s obzirom na broj učenika koji nas je podržao danas, rekao je Kujundžić.

I ovog puta plemenite davaoce posjetio je načelnik opštine Milorad Simić.

Svjesni smo šta znači ovakva gesta i pomoć da se nekom spasi život. Posebno mi je drago da to naš Crveni krst vodi odgovorno i valjano, a naša podrška nije izostala. Ovo treba njegovati, naglasio je Simić.

Mlade učenike Dragana Šavrljugu i Duška Pećića želja da nekom pomognu motivisala ih je da krv daju četvrti put, kao i vojnika Sinišu Pejčića.

Krv dajem jer mislim da mi vojnici imamo dužnost da pomažemo svima, a naslijedio sam od svog oca, takođe davaoca krvi, svijest o značaju tog čina, kazao je Pejčić.

Derveta Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here