Vijesti Magazin Modni vodič za muškarce: Provjereni trikovi za odjevanje bez greške

Modni vodič za muškarce: Provjereni trikovi za odjevanje bez greške

0

Moda je dio naše svakodnevice i predstavlja mnogo više od njene osnovne funkcije, a to je da nas zaštiti od različitih vremenskih uslova.

Možemo slobodno reći da je odjevanje vid umjetnosti i izražavanja sopstvene ličnosti, a služi i da nam poveća samopouzdanje i doprinese da se osjećamo zadovoljni sopstvenim izgledom. Iako se naizgled čini da je muška moda svedena i nedovoljno inspirativna, zapravo je veoma pogodna za poigravanje sa različitim stilovima.

Međutim, prilikom eksperimentisanja može doći do grešaka, a kao rezultat dobijamo kombinacije koje nemaju efekta i garderobu koja jednostavno nije prilagođena vašoj građi, boji kože i očiju, ili odstupa od trenutne prilike i dogođaja koji posjećujete.

Predstavljamo vam univerzalne savete koji će vam pomoći da izbegnete učestale greške i u svakom trenutku izgledate besprekorno.

Investirajte u kvalitetne farmerke

Postoji nekoliko ključnih komada koji su značajni za svakodnevno odevanje i koje morate imati u vašem ormaru. Kvalitetne farmerke nalaze se na listi prioriteta i predstavljaju izuzetno praktičan komad garderobe, kako za muškarce, tako i za žene. Lako se kombinuju sa drugom vrstom odeće, a mogu se nositi u gotovo svim prilikama. Za svakodnevnu ljetnju kombinaciju, možete ih upariti sa običnom pamučnom majicom i patikama, a za manje ležernu, odabraćete košulju i odgovarajući sako. Farmerke su napravljene od izuzetno izdržljivog materijala teksasa, odnosno čvrste tkanine kepera, stoga imaju duži vijek trajanja.

Garderoba u skladu sa prilikom

Istančan stil ne podrazumeva samo skladnu i efektnu odevnu kombinaciju, već i umeće da odaberete autfit koji odgovara prilici i okruženju u kome se nalazite. Naravno da za odlazak na posao nećete odenuti trenerku ili atlet majicu bez rukava, jer nije prikladno i dovoljno formalno. Nekada je veoma izazovno prilagoditi modnu kombinaciju događaju koji pohađate, ali postoje neka opšta pravila za odevanje u različitim situacijama. Ukoliko izlazite u šetnju gradom, svakako da ćete se truditi da postignete casual efekat, a to znači da će akcenat biti na odeći koja je udobna, sačinjena od prijatnih materijala – što ćete dobiti kombinacijom farmerki i pamučne dukserice sa interesantnim printom.  Formalniji događaji, sa druge strane, podrazumevaju odelo ili pantalone sa odgovarajućim blejzerom i košuljom kako biste ostavili utisak ozbiljnosti i samouverenosti.

Ne bježite od boja

Veliki broj muškaraca se plaši upadljivih boja i bira proverene kao što su braon, teget, bela. Činjenica jeste da su ove boje uvek zahvalne i lako nosive, međutim, često ostavljaju jednoličan i pomalo dosadan utisak. Bez obzira da li je reč o ležernijoj ili formalnijoj odeći, prepustite se bojama i eksperimentišite. Zašto senf ili zeleno odelo ne može da bude idealan odabir za predstojeći koktel? Boje imaju tu moć da u potpunosti promene efekat vaše odjevne kombinacije i podignu na viši nivo vaš stil odevanja. Takođe, kod odabira boje, veliku ulogu igraju i boja vaše kose i očiju, kao i tena. Neutralna smeđa kosa može izneti gotovo svaku boju, tako da slobodno birajte jarke i snažne boje poput plave, crvene ili zelene, ali i one neutralne kao što su braon i crna. Plava kosa traži boje kao što su krem i boja slonovače, ali pre svega pastelne, a potpuni efekat možete postići i odabirom crvene ili kraljevskoplave.

Pažljivo sa odijelima

Svaki muškarac ima barem jedno odelo u svom ormaru, a pravilo je da ga nosi u prilikama koje su isključivo formalne i svečanije. Kako bi ono postiglo željeni efekat, mora da zadovolji vaše proporcije i savršeno “fituje” spram vaše građe tela. Ovo je prva i najvažnija stavka svakog odela. U zavisnosti od događaja koji posećujete, kao i godišenjeg doba, odabraćete adekvatan materijal i boju. Klasičan izgled bez greške možete postići odabirom tamnijih nijansi, kao što su crna, teget ili mornarska, a preporuka je da se ne kombinuju više od tri boje istovremeno. Moraćete obratiti pažnju i na odabir košulje, kaiša i cipela, koji takođe igraju veliku ulogu i mogu da naglase efekat odela.

Detalji kao nadogradnja stilu

Aksesoari imaju tu moć da u potpunosti izmene vaš stil i učine ga još efektnijim, ali i da ga, lošim odabirom, upropaste. Neki od ključnih komada svakako jesu naočare za sunce, sat, kravata i šešir ili kačket, a zimi dominiraju ešarpe, šalovi i kape. Odabir detalja zavisiće od svakog segmenta vašeg autfita, stoga morate pažljivi kada donosite odluku koje naočare ili sat ćete danas uvrstiti u vašu kombinaciju. Inspiraciju uvek možete potražiti na sajtovima koji su specijalizovani za mušku modu, kao i na društvenim mrežama.

Muška moda postaje sve raznovrsnija i bogatija smelijim odevnim predmetima, stoga bi trebalo da iskoristite sve prednosti ove šarenolike ponude. Složićemo se da nije jednostavno doći do upečatljivog i efektnog stila, ali konstantnim eksperimentisanjem i primenjivanjem proverenih saveta, ne sumnjamo da ćete biti zadovoljni rezultatima.

Velibor Živkov, lifestyle kolumnista

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here