Vijesti Najave i obavještenja MUP RS: Korištenjem „SMS servisa“ izbjegnite čekanje u redovima

MUP RS: Korištenjem „SMS servisa“ izbjegnite čekanje u redovima

0

U cilju izbjegavanja gužvi na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata usljed trenutne epidemiološke situacije, Policijska uprava Doboj obavještava građane na mogućnost korištenja „SMS servisa“ Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Preduslov za korištenje „SMS servisa“ je da građanin lično prijavi svoj broj telefona kod organizacione jedinice PU Doboj nadležne za izdavanje dokumenata u mjestu u kojem građanin ima prijavljeno prebivalište.

Slanjem SMS poruke na broj 091/110-122, građanin može da izvrši provjeru u registrima MUP-a koje podrazumijevaju:

1. trenutni status dokumenta (lična karta, vozačka dozvola i putna isprava);

2. registraciju motornog vozila;

3. novčane kazne i uplate (pojedinačne novčane kazne po broju prekršajnog naloga, kao i sve neplaćene novčane kazne);

4. kaznene bodove (pojedinačni iznos kaznenih bodova po broju prekršajnog naloga, kao i ukupan iznos bodova);

5. prijavu na određeni servis radi dobijanja obavještenja:

a. obavještenje o isteku važenja dokumenta (lična karta, vozačka dozvola i putna isprava) – obavještenje MUP šalje 30 dana prije isteka važnosti dokumenta;

b. obavještenje o isteku važenja registracije vozila – obavještenje MUP šalje 30 dana prije isteka važnosti;

c. obavještenje o prestanku važnosti kaznenih bodova – obavještenje MUP šalje na dan prestanka važnosti kaznenih bodova.

Građani se mogu prijaviti da putem „SMS servisa“ dobijaju obavještenja za sve navedene servise ili pojedinačne, a isto tako i odjava sa servisa može biti pojedinačna ili za sve navedene informacije.

Servis je omogućen za sva tri mobilna operatera koja pružaju usluge u Republici Srpskoj (M:tel, Eronet i BH Telekom), a cijena SMS poruke je 0,10 KM.

Sve detaljne informacije o namjeni i korištenju „SMS servisa“ MUP-a RS su dostupne na internet sajtu Ministarstva na adresi www.mup.vladars.net.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here