Vijesti Kultura i obrazovanje Muzika koja povezuje kontinente

Muzika koja povezuje kontinente

0

Kada je prije četiri godine Internacionalni multireligijski i interkulturni centar “Zajedno” iz Dervente pokrenuo održavanje večeri duhovne muzike, nisu ni sanjali da će manifestacija dobiti takav značaj, ne samo u kulturnom životu Dervente, nego i na mnogo širem prostoru.

Muzika koja povezuje kontinente

Ovogodišnje, četvrto veče duhovne muzike izazvalo je veliko interesovanje, pa su podršku učesnicima programa, osim Dervenćana, dali i gosti iz Zagreba, Sarajeva, Prnjavora, Doboja, Slavonskog Broda, Ocaka, Bosanskog Šamca, Orašja, Žepča, Zenice, Hrvatske Tišine, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Austrije, Portugalije i Slovenije.

Među gostima je bio i ambasador Srbije u BiH Grujica Spasović i direktor IMIC-a “Zajedno” BiH Marko Oršolić. Sala Centra za kulturu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a stotinjak posjetilaca program je pratilo stojeći. U programu je uživalo više od 500 ljudi.

Nastupili su horovi “Mozaik” iz Dervente, gradski hor iz Maglaja, te grupe Ukrajinske crkve iz Prnjavora, Katoličke i Hrišćanske adventističke crkve, Islamske zajednice Derventa i grupa sastavljena od članova hora “Mozaik”, IMIC-a i Hrišćanske adventističke crkve, te vokalni solisti Violeta Pećić i Vanja Subašić.

– Muzika, kao univerzalni jezik sporazumijevanja najbolji je način da se uspostave pokidane veze među ljudima koji ovdje žive. Posebno mi je zadovoljstvo što su se našem koncertu odazvali prijatelji iz velikog broja gradova, pa i inostranstva, a nastupila su i sveštena lica – rekla je predsjednik IMIC-a “Zajedno” Derventa Milica Pelesić.

Č.V. – Glas Srpske

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here