Vijesti Kultura i obrazovanje Nadamo se da će postati tradicionalan: Održan prvi Festival etno pjesme –...

Nadamo se da će postati tradicionalan: Održan prvi Festival etno pjesme – FOTO

0

Sa ciljem očuvanja, razvoja i unapređenja kulturne tradicionalne baštine, narodnih običaja, igre i pjesme srpskog naroda, SKUD “Derventa” na Trgu pravoslavlja organizovao je prvi Festival etno pjesme.

Na festivalu su se, pored ženske pjevačke grupe SKUD Derventa, predstavili etno grupe i “Žubor” iz Kotor Varoši, “Vez” iz Srpca i KUDM “Miloš Kupres” iz Kožuha, dok je GKUD “Pronija” iz Prnjavora predstavljala i muška i ženska pjevačka grupa, oje su predstavili neke od najpoznatiji tradicionalnih pjesama poput “Zaspo Janko”, “Ne plači Stano mori”, “Žubor voda žuborila” i druge.

– Inače, žensku pjevačku grupu SKUD vodi profesorica Milijana Žunić. Nadamo da će ovaj festival da se širi i održava i narednih godina, te da će preraste u tradicinalnu manifestaciju u okviru Velikogospojinskih svečanosti naše opštine. Zahvaljujemo se opštini Derventa i OŠ “Nikola Tesla” na pomoći oko organizacije festivala, istakao je jedan od rukovodilaca društva Saša Arsenić.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here