Vijesti Društvo Najvažnija je ljubav: 47 majki ove godine rodilo blizance ili treće i...

Najvažnija je ljubav: 47 majki ove godine rodilo blizance ili treće i naredno dijete – VIDEO

0

U 2021. godini Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave Derventa primilo je ukupno 47 zahtjeva majki, a kako se za blizance izdvaja po 2.000 KM, te za svako treće i naredno dijete po 600, ukupno je do sada po ovom osnovu u 2021. godini isplaćeno 32.400 KM.

Od ukupnog broja majki tri su rodile blizance, trideset majki je rodilo treće dijete, njih dvanaest je dobilo četvrtu prinovu, jedna je na svijet donijela svoju petu bebu, dok se druga porodila po deveti put.

Iako nam je epidemija uskratila okupljanje roditelja i dječice, mi nismo prekinuli tradiciju podrške višečlanim porodicama. Derventa vodi pronatalitetnu politiku, iako to nikada nije dovoljno izdvajanja, ali raduje nas jer i republički nivo želi da izdvoji više sredstava za ovu namjenu, a tim primjerom ćemo se voditi i mi, poručio je gradonačelnik Dervente Milorad Simić na današnjoj konferenciji za medije.

Jedna od porodica koje je ove godine obradovalo četvrto dijete je i porodica Tepić, koja je brojnija za kćerkicu Nedu.

Finansijski momenat nije presudan ako želite brojnu porodicu. Da jeste, na zapadu bi bilo mnogo više porodica sa petoro ili više djece. Važna je volja i na kraju krajeva – ljubav, poručuje majka Dubravka.

Derventa Cafe/TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here