Vijesti Magazin “Nije lako kako se čini”: Dervenćaninu uloga (ne)običnog statiste u Koljinoj seriji...

“Nije lako kako se čini”: Dervenćaninu uloga (ne)običnog statiste u Koljinoj seriji “Kosti”

0

Priliku da bude dio serije “Kosti”, najnovijeg ostvarenja scenariste Nikole Kolje Pejakovića, imaće i jedan mladi Dervenćanin – Nemanja Šerbula.

Kada je vidio poziv koji smo objavili na našem portalu Nemanja se nije dugo dvoumio.

Nemanja Šerbula

Na kasting sam se prijavio nakon što sam na „Derventa Cafe-u“ našao poziv za ulogu statiste u seriji. Želio sam da se oprobam u svijetu filma, da osjetim atmosferu filmskog seta i naravno da se pojavim u velikoj regijonaloj seriji, kaže Nemanja, mladić koji se inače bavi i fotografisanjem.

Vrlo brzo je došao na red i kasting, a kada je vidio koliko je interesovanje nije očekivao da će se naći među odabranim.

Na kastingu su uglavnom preovladavala pitanja kojim smo se predstavili, kao i ona koja su bila vezana za motive prijave. Nakon dva mjeseca su me obavjestili da sam prošao i da sam dobio ulogu ne baš običnog statiste, nego statiste sa zadatkom u seriji i tu sam se potpno iznenadio. Posle toga obavjestili su me za datum i vrijeme kad je moja scena u planu za snimanje, pojašnjava se Šerbula.

A na snimanju se uvjerio da to nije ni priblizno lako kako se čini na televiziji.

Tremu sam imao samo na početku snimanja, a poslije par proba više je nije bilo i baš sam se uživio u ulogu koju trebam da odglumim. Igram ulogu konobara u jednom ekskluzivnom restoranu, a ostale detalje ne smijemo da otkrivamo. Na snimanju sam upoznao par poznatih glumaca, među kojima i Ljubišu Savanovića, jednog od glavnih protagonista. Stekao sam i nova prijateljstva sa ostalim statistima koje sam upoznao na snimanju, ne krije uzbuđenost naš mladi sugrađanin.

Priznaje da mu je ovo iskustvo prijalo, pa se i naredne godina planira prijaviti na kasting za novu seriju, potajno se nadajući i značajnijoj ulogi.

Inače, serija „Kosti“ snimaće se u koprodukciji Radio-televizije Srbije i “Bosonoga” produkcije. Ona predstavlja drugi dio „Banjalučke trilogije“, započete serijom i filmom „Meso“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here