Vijesti Privreda Nova radna mjesta: “Webo” uskoro počinje izgradnju sjedišta u Derventi

Nova radna mjesta: “Webo” uskoro počinje izgradnju sjedišta u Derventi

0
Dragan Babić/Foto: Avaz

Preduzeće “Webo Bosnia“ zapošljava 15 radnika u Derventi, od čega 13 mašinskih inžinjera. Bave se dizajniranjem u 3D softveru alata za proizvodnju lamela automatskih mjenjača za automobile, piše Avaz.

Firma „Webo“ osnovana je u Njemačkoj 2008. godine, a trenutno ima 140 radnika. Poslovanje su proširili u Americi, Japanu, Aziji, a za BiH sjedište je u Derventi.

Upravna zgrada

Direktor i suvlasnik preduzeća „Webo Bosnia“ Dragan Babić kaže da su prošle godine kupili 13.600 kvadratnih metara zemljišta u Derventi, gdje je u planu gradnja proizvodne hale i sjedišta preduzeća.

Budući izgled sjedišta

Projekt za halu i upravnu zgradu je urađen. Čeka se građevinska dozvola, očekujemo da će i to brzo biti završeno. Do kraja godine planiramo početak radova, kaže Babić i ističe veoma dobru saradnju s lokalnom zajednicom i načelnikom Miloradom Simićem.

Mašinske inžinjere pronašli su na području cijele BiH, jer u ovoj opštini nisu imali dovoljan broj na evidenciji biroa za zapošljavanje.

Kada bude završena izgradnja hale i upravne zgrade, ukupno će biti zaposleno 30 mašinskih inžinjera i još 10 radnika u proizvodnji na sklapanju alata. I sada imamo potrebu za bravarima koje bismo poslali u Njemačku na šestomjesečnu obuku, koja je plaćena, dodaje Babić.

Čitav tekst pročitajte OVDJE.

Avaz.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code