Vijesti Društvo Novim korona virusom zaraženo pet osoba iz Dervente

Novim korona virusom zaraženo pet osoba iz Dervente

0

Na osnovu rezultata Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske dobijenih 31. maja pet lica iz Dervente je pozitivno na korona virus. Higijensko-epidemiološka služba je preduzela sve neophodne mjere za sprječavanje širenja infekcije, saopšteno je iz Doma zdravlja Derventa.

Radi se o četiri lica koja su testirana zbog bliskog kontakta sa licem kod koga je prije tri dana potvrđena infekcija korona virusom. Jedno pozitivno lice nema poznati kontakt, testirano je zbog postojećih simptoma i znakova respiratorne infekcije, stoji u saopštenju.

Zaključno sa 31. majem (do 20 časova) u Derventi je na novi korona virus testirano 446 osoba, a pozitivno je bilo njih 55, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja.

Od tog broja 42 ima prebivalite u Derventi, dok su ostali dolaze iz drugih opština.

Ukupno dvadeset i četvero zaraženih osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a deset izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, saopšteno je.

Od ukupnog broja lica (50) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

Kako je pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona juče stavljeno 15 osoba, a otpušteno je njih 16, pod nadzorom se nalaze ukupno 133 osobe.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here