Vijesti Najave i obavještenja Novinar Đorđe Randelj u Centru za kulturu predstaviće knjigu posvećenu patrijarhu Pavlu

Novinar Đorđe Randelj u Centru za kulturu predstaviće knjigu posvećenu patrijarhu Pavlu

0

Novinar i književnik Đorđe Randelj predstaviće u derventskom Centru za kulturu svoju knjigu “Patrijarh Pavle – svetac kojeg smo poznavali”.

Randelj je do sada objavio 25 knjiga, a djelo posvećeno patrijarhu Pavlu je napisano povodom sto godina od njegovog rođenja. Izdavač je novosadski „Prometeja”.

Namjera ove knjižice je da srpski narod konačno sazna, ili bar nasluti, koga je to u ličnosti patrijarha Pavla imao za duhovnog vođu u tih, svakako najtežih, četvrt veka moderne istorije, opisao je autor svoje djelo.

Patrijarh srpski Pavle bio je 44. poglavar Srpske pravoslavne crkve, od 1990. do 2009. godine. Riječ je o ličnost koja je ostavila jedan od najznačajnijih tragova u novijoj srpskoj istoriji.

Đorđe Randelj (1954), jedan je od uglednijih novinara, publicista i književnika.

Promocija će se održati 29. januara sa početkom u 19 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here