Vijesti Društvo O razvoju i budućnosti volonterizma u Derventi

O razvoju i budućnosti volonterizma u Derventi

0

Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Vlade RS organizovalo je prošle sedmice (5. i 6. 12.) u Banja Luci Konferenciju o volonterizmu kao završnu aktivnost trogodišnjeg projekta „Volonterskom legislativom do razvoja lokalnih zajednica“.

volontiranje banja luka decembar 2014 derventa

U okviru ovog projekta realizovane su brojne aktivnosti koje su prethodile usvajanju Zakona o volontiranju (2013. godine) i Strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u RS za period od 2014. do 2018. godine. Takođe, pružena je i podrška tokom izrade lokalnih volonterskih politika i edukacija za izgradnju ljudskih resursa u oblastima relevantnim za procese promocije i razvoja lokalnih zajednica.

U okviru interaktivnih panel diskusija, predstavnik opštine Derventa Dragan M. Pajić, govorio je o dosadašnjim rezultatima u razvoju volonterizma u našoj opštini, te načinu i modelu finansiranja omladinskih organizacija na području opštine Derventa, kao i o identifikovanju budućih koraka čijom realizacijom se može uspostaviti adekvatan i održiv razvoj volontiranja.

Ovaj projekat su zajednički finansirali Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Delegacije EU u BiH i Američka ambasada u BiH, a realizator aktivnosti bilo je Udruženje Omladinski komunikativni centar iz Banja Luke.

Boris Nikolić – Derventa Cafe

 

PODIJELI