Vijesti Kultura i obrazovanje Objavljena knjiga o manastiru Pokrova Presevete Bogorodice u Bišnji

Objavljena knjiga o manastiru Pokrova Presevete Bogorodice u Bišnji

0

manastir-bisnja-jpg2

U izdanju Eparhije zvorničko-tuzlanske, krajem decembra 2016. godine, objavljena je knjiga “Manastir Pokrova Presvete Bogorodice Donja Bišnja”, autora Damira Kljajića. Cilj djela jeste da se šira javnost upozna sa svim događajima u vezi sa nastankom i razvojem manastira, od 2002. do 2016. godine.

– Knjiga o manastiru Donja Bišnja nastala je željom bratstva manastira da prva decenija postojanja manastira, koji je osvećen 2006. godine, bude ovjekovječena pisanom riječju. Incijativu je pokrenuo ktitor manastira Ratko Đekić, a blagoslov za njenu izradu dao je Episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom, poručuje autor.

U knjizi je obrađen položaj i ideja o podizanju manastira, manastirska crkva, paraklis, konak, ekonomska zgrada, muzejska zbirka, bratstvo, infrastruktura, manastirska ekonomija, bogosluženja i slavlja.

Knjiga je štampana dvojezično – srpski i engleski, u tiražu od 500 komada, a štampanje knjige materijalno su pomogli opština Derventa, Republički sekretarijat za vjere i Javna ustanova “Turistička organizacija opštine Derventa”.

thumbnail_knjiga-manastir-donja-bisnja

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here